Çözüldü Aynı ağa bağlı bilgisayarlar arasında dosya aktarımı nasıl yapılabilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KutadguBilig

Uzman
Merhaba arkadaşlar, benim evimde aynı ağa bağlı bir masaüstü ve bir dizüstü bilgisayarım var. Masaüstü bilgisayarımda yaklaşık 400 GB boyutunda bir dosyayı dizüstü bilgisayarıma atmam lazım. İki bilgisayarımda aynı ağa bağlı olduğu için, ağ üzerinden dosyayı göndermemi sağlayan bir yöntem ya da bunu yapabilen bir uygulama var mı öğrenmek isterim. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.

Çözüm
Ethernet kablosu ile yapmak en sağlıklısı olur. İnternette rehberleri var iki bilgisayarda 1-2 basit ağ ayarı yapıyorsunuz ve ethernet kablosu bağlıyorsunuz. İstediğiniz dosyaları çekip aşırı hızlı bir şekilde transfer ediyorsunuz.
Ethernet kablosu ile yapmak en sağlıklısı olur. İnternette rehberleri var iki bilgisayarda 1-2 basit ağ ayarı yapıyorsunuz ve ethernet kablosu bağlıyorsunuz. İstediğiniz dosyaları çekip aşırı hızlı bir şekilde transfer ediyorsunuz.

Çözüm
İnternetimin hızına göre aktarım hızı değişir mi?

Bunu bir araştıracağım, teşekkürler.

Arkadaşa katılıyorum. Çok hızlı bir şekilde oluyor bu durum ve basit. GTA 5 atmak için kullanıyordum.

İnternetimin hızına göre aktarım hızı değişir mi?
İnternet hızınıza göre değil yerel ağınızın hızına göre aktarım hızı değişiyor. Örneğin benim internetim 8 Mbps upload hızı veriyor ancak 600 MB civarı bir dosyayı 45-50 saniyede aktarabiliyorum. İnternet hızına göre olsaydı en az bunun 2-3 katı bir hızda olması gerekirdi. Hem ücretsiz hem de açık kaynaklı olması da ayrı bir güzelliği.

Çözüm önerileriniz için hepinize teşekkür ederim. Dosya boyutu büyük olduğu için, ilk olarak ethernet kablosu yöntemi ile göndermeyi deneyeceğim, eğer olmazsa/yapamazsam LocalSend uygulaması ile göndereceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…