Şöyle dil olarak Çince, İngilizce ve Lehçe. Amaç İngilizce için dil sınavı, Çince için tercümanlık bölümünün hazırlığını atlamak, Lehçe içinse çok sevdiğim ve çeviri yapabilmek için ikinci dilim olması için. Çince ve İngilizce için sürem 2 yıl, Lehçe için süre yok. İngilizcem B1, diğerleri henüz A1 gibi.
Yukarıda da yazdığım gibi Çince, İngilizce ve Lehçe hocam. İstediğim gibi vakit ayırabilirim aslında.
Sonradan gördüm yazdığınızı. Lehçe ile İngilizce olur da Çince ile o iş baya zor. Seyahat ve bazı imkanlara göre konuşma bir nebze de yazı işi... Yani Çince ben de bilmiyorum ama Çin zaten başlı başına kendi bir dil ailesi olduğu için aynı anda çok zor. Gerçi belirttiğinize göre Çince için aceleniz yok yani zamana yayarak rahatça öğrenebilirsiniz.

Sonradan gördüm yazdığınızı. Lehçe ile İngilizce olur da Çince ile o iş baya zor. Seyahat ve bazı imkanlara göre konuşma bir nebze de yazı işi... Yani Çince ben de bilmiyorum ama Çin zaten başlı başına kendi bir dil ailesi olduğu için aynı anda çok zor. Gerçi belirttiğinize göre Çince için aceleniz yok yani zamana yayarak rahatça öğrenebilirsiniz.
Yine Çince için acelem var sayılır, hazırlığı atlayacağım öğrenebilirsem. Ayrıca teşekkürler

Hangi dilleri öğreneceğine bağlı. Mesela bazı diller var birebir aynı gibi (düzen ve alfabe açısından verbler vs.). Ama eğer diyorsan ''Aynı anda macarca, çince ve rusça öğreneceğim'' bu senin için aşırı zor olur.

Hangi dilleri öğreneceğine bağlı. Mesela bazı diller var birebir aynı gibi (düzen ve alfabe açısından verbler vs.). Ama eğer diyorsan ''Aynı anda macarca, çince ve rusça öğreneceğim'' bu senin için aşırı zor olur.
Öğreneceklerim baya farklı. İngilizce, Çince ve Lehçe. Ayrıca aynı gibi olanlar daha zor olmaz mı? Karıştırırsın

Öğreneceklerim baya farklı. İngilizce, Çince ve Lehçe. Ayrıca aynı gibi olanlar daha zor olmaz mı? Karıştırırsın
Aksine, daha çok zorlanırsın. Sebebi ise; alfabe, alfabelerinde ki seslerini nasıl doğru çıkarman gerektiğini öğrenmek, vurgulamalar ve o dilin genel kültürü. Ayrıca sadece bu dediklerimle kalmıyor mevzu, dili tamamıyla öğrenmek istiyorsan dilin kelimelerini de ezberlemen gerek ve bu baya zahmetli bir iştir. Aynı anda öğrenmen bana göre çok zor.

İngilizce temelin yoksa veya bilmiyorsan ilk önce ingilizceye odaklan derim. Ancak atlanılan şey şu, biz bu dilleri günlük hayatta kullanıyor muyuz? Evet öğreniyoruz gayet güzel ancak günlük hayatta konuşmadığımız için bu dilleri akıcı bir şekilde konuşmamız neredeyse imkansız. Bu da bize dez avantaj sağlıyor. Eğer yurt dışı gibi bir planın varsa bunuda çözebilirsin bence veya internetten canlı derslerle yabancı hocalarla bunun pekiştirmesini yapabilirsin, artık teknoloji çok değişti ve ilerledi.

Son düzenleme:
Aksine, daha çok zorlanırsın. Sebebi ise; alfabe, alfabelerinde ki seslerini nasıl doğru çıkarman gerektiğini öğrenmek, vurgulamalar ve o dilin genel kültürü. Ayrıca sadece bu dediklerimle kalmıyor mevzu, dili tamamıyla öğrenmek istiyorsan dilin kelimelerini de ezberlemen gerek ve bu baya zahmetli bir iştir. Aynı anda öğrenmen bana göre çok zor.

İngilizce temelin yoksa veya bilmiyorsan ilk önce ingilizceye odaklan derim. Ancak atlanılan şey şu, biz bu dilleri günlük hayatta kullanıyor muyuz? Evet öğreniyor gayet güzel ancak günlük hayatta konuşmadığımız için bu dilleri akıcı bir şekilde konuşmamız neredeyse imkansız. Bu da bize dez avantaj sağlıyor. Eğer yurt dışı gibi bir planın varsa bunuda çözebilirsin bence veya internetten canlı derslerle yabancı hocalarla bunun pekiştirmesini yapabilirsin, artık teknoloji çok değişti ve ilerledi.
İngilizce temelim var hatta orta seviyeyim ve YDT'yi kazanacak kadar geliştirsem yetecek. Çince ve Lehçe'de ise temelim yok, bölümümün hazırlığını atlamak için Çince'yi de ortanın bi tık üstü kadar geliştirmem gerek. Lehçe ise sonradan öğrensem de olur diyebileceğim bir dil ama çok hoşuma gidiyor.

Aynı anda hepsini öğrenmektense hangisi senin için gerekliyse ona yönel. İngilizce ön plandaysa İngilizce devam ettir. Çince önemliyse Çince.

Hadi ingilizceyle lehçe aynı anda öğrenmini sağlanabilir ancak Çince öyle değil. Tüm ağırlığını Çince öğrenmeye harcaman gerekiyor. Sebebi ne dersen Çince'de bir alfabe yok, tamamen bir sesi temsil eden şekiller üzerine gidiyor. Başlangıç olarak pinyin üzerinden gideceksin ancak belli bir alfabenin olmaması ve aynı okunuşa sahip olmasına rağmen farklı anlam ve yazılışlara sahip kelimelerin olması vb. durumlar Çince öğrenimini oldukça zorlaştıran sebeplerden.

Açık konuşmak gerekirse Çince öğrensen bile hazırlığı atlamamak çok daha iyi olur. İngilizce okumayacaksın, İngilizce gibi senelerdir Çince görmüyorsun. Ben Çince öğreneyim hazırlığı atlayayım dersen çok şey kaçırırsın. Sebebi kendi başına veya Udemy vb. bir yerden kurs almak ile bir derslik içerisinde birebir sorular sorarak öğreneceğin ortam arasında dağlar kadar fark var.

Çince yine öğren ama hazırlığına da git temelini daha da sağlamlaştır. Özellikle Çince için konuşmak gerekirse temelinin olması ciddi anlamda oldukça önemli olan bir dil. Yazım olarak gelenekseli ve basitleştirilmişi var ikisini de anlayabiliyor olman gerek şayet önüne hep basitleştirilmiş yazı konulmayacak. Konuşma kısmında genel olarak mandarince geçerli olsa da bunun katoncası da var, şanghaycası var.

Mandarin ve katonca genel olarak kullanılan konuşma dili ve yazılış olarak geleneksel/ basitleştirilmiş kullanılsa da konuşma olarak karşılıklı bir anlamı yok. Bu sebeple eğer Çince diyorsan ıncığını cıncığını kapabilmen gerekiyor, kesinlikle hazırlığı atlama derim.

5-6 senedir Çince'yle haşır neşirim, Çin dili ve edebiyatı veyahut sinoloji okumak istedim ama YDT zayıf gelince tekrar tekrar denemekte istemedim öyle kaldı hayallerim. En azından böyle bir hayali olana düzgün bir öneride bulunmak isterim. Karar yine senin istersen hazırlığı atlamaya çalış ama atlamamak senin çok daha yararına olur.