tylerdurden3

Başarılı
Şu anda Google Drive hesabıma yaklaşık 1 TB dosya upload ediyorum uygulaması üzerinden ve yine Google Drive’dan, ancak bu sefer Chrome üzerinden 300 GB dosya indiriyorum.

Türkcell Superonline müşterisiyim ve 100/20 paketini kullanıyorum.

Problem şu: Türkcell’den daha 30 dakika önce Turbo Yükle paketini almış olmama rağmen hâlâ upload hızım yerlerde sürünüyor.

Bunun sebebi sizce donanımsal kısıtlamalar mı, yoksa internetten aynı anda hem indirip hem yükleme işlerini eş zamanlı yapamıyor muyuz?

Ek olarak, yukarıdaki yazdıklarımla biraz çelişebilir, ancak şöyle bir durum var:

Download hızım stabil iken upload hızım yerlerde sürünüyor. Ne zaman ki upload hızım yükseliyor, download hızımın stabilitesi sarsılıyor; ama yine de download hızı yüksek oluyor.

internet hizi upload dusuk olma sebebi .webp

internet hizi upload dusuk olma sebebi 1 .webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Görev Yöneticisi - performans sekmesini aç. İşlemci ve Ethernet sekmelerinde kullanım değerlerini kontrol et.

1760106200492.webp

Bu sekilde gidiyor hocam.

Sorunun galiba bir çözümü yok
Desktop Drive uygulamasinin bir problemi bu ilk basta dosyalari cache alanina yaziyor yazdiktan sonra upload ediyor burada da iki kat sure farki olusuyor (bu durumu degistirmenin bir yolu var mi bilmiyorum)

Ancak şu anda bu durumdan kurtulmak icin en azindan ben Google Drive'a Chrome uzerinden upload etmeye başladım.
Kismende olsa soruna cozum oldu gibi kismen diyorum cunku halen daha upload hizim stabil degil surekli dalgalaniyor.

Ek olarak bunlar olurken download hizim halen daha cok stabil devam ediyor.

1760106200492.webp

Bu sekilde gidiyor hocam.

Sorunun galiba bir çözümü yok.
Desktop Drive uygulamasinin bir problemi bu ilk basta dosyalari cache alanina yaziyor yazdiktan sonra upload ediyor burada da iki kat sure farki olusuyor (bu durumu degistirmenin bir yolu var mi bilmiyorum)

Ancak şu anda bu durumdan kurtulmak icin en azindan ben Google Drive'a Chrome uzerinden upload etmeye başladım.
Kismende olsa soruna cozum oldu gibi kismen diyorum cunku halen daha upload hizim stabil degil surekli dalgalaniyor.

Ek olarak bunlar olurken download hizim halen daha cok stabil devam ediyor.

Dedigim sekilde de olmuyor arada bir upload hizi sifira bile dusuyor.
Herhalde Google Cloud servisi rezaletmis onu anladik.

Son düzenleme:
Donanımsal olarak yeterli görünüyor yazılım ya da Cloud kaynaklı yavaş yüklüyor gibi görünüyor.

Kapatip aciyorum uygulamayi belli bir sure hizli bir sekilde yaziyor sonrasinda 1MB falan dusuyor.
Cok saçma Turkcell'den de upload paketi aldim o da bos yere gitti tamamen rezillik bu Cloud servisleri.