Artik iyice kafayi yedirtecek bu sorun. Daha önceden "Mavi ekran sonrasi RAM modullerinden bir tanesi calismiyor" diye konu acmistim.
Aynı model RAM'lar uyumlu çalışmıyor
Oradan 8 GB bir modulu cikartip 24 GB olarak kullaniyordum bir suredir. Az once Windows 10 diskime geçtim ve gelen guncellemeleri uyguladim. Guncelleme listesinde ekran karti surucusu ve Gigabyte Yazilimlarina ait guncelleme de vardi. Hepsini uyguladiktan sonra yeniden baslatmami istedi Windows. Yeniden baslatinca anakartin DRAM ve CPU LED'lerinde takildi, ayni onceki problemim gibi. Bu sefer de BIOS resetledim, eski "bozuk" kitin diger takili modulunu de cikarttim. Bu sefer açıldı. Şimdi ben her guncellemede RAM modullerimi kaybediyorum ve bu cok saçma. Acaba bunun nedeni ne olabilir? Windows'ta tarama ve DISM toollarini calistirdim. Yine ayni durum. Artik kafayi siyirtacak bu saçma sapan olay.
Sistemim:
- MSI Gaming Plus B650 Wi-Fi.
- 32 GB 4x8GB Patriot Viper DDR5 RAM (2 tanesi gazi unvani almis, sebebini bilmedigim bir sekilde calismiyorlar )
- Samsung 980 Pro 1TB.
- Ryzen 5 7600X.
- Gigabyte RTX 4060 8 GB Gaming OC (Bu ekran kartinin da durduk yere LED'leri kapandi, bir turlu yanmiyorlar ama calistiklarina eminim.).
Boyle bir sorunun icinden cikamaz hale geldim, fikirlerinizi bekliyorum.