Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 2 Ağustos 2024
- Makaleler
- 5
Hayır.
Bir numara üstüne iki SIM mümkün müdür? İki SIM de aynı anda sinyal alabilir mi aynı numaradan? Türk Telekom.
Aynı anda sinyal alamazsın ama aynı anda 2 SIM takabilirsin. Biri seni diğer simden ararsa göremezsin, mesajları falan da göremezsin.
SIM birleştirme diye bir haber okumuştum geçen, Türk Telekom bayiye gidip bir sor bakalım 2 simi birleştirebiliyorlarmıymış
Hweord
Üyecik
Avrupa ülkelerinin çoğunda var bu sistem ama Türkiye'ye geldi mi bilmiyorum. En iyisi Türk Telekom'a sormak hocam. Diğer firmalara da sorarsanız varsa bu sistemi kullanan bir operatör taşıyabilirsiniz hattınızı belki. Ya da kurumsal çözümlere bakabilirsiniz. Onlarda çok daha farklı sistemler var orada illa ki benzer bir sistem vardır.
Bir numara üstüne iki SIM mümkün müdür? İki SIM de aynı anda sinyal alabilir mi aynı numaradan? Türk Telekom.
Arkadaşlar açıkçası bana yanlış SIM kart gelmiş onu değiştirdim yedek SIM istiyorsunuz yani dediler evet dedim o SIM iptal olmuş mudur bilmiyorum o yüzden sordum dolandırıcılık vs olmasın diye eğer bana gelmeyen doğru SIM sinyal alıyor mudur yani hala.
Hweord
Üyecik
Hocam tam anlaşılmıyor mesajın. Yanlış SIM kart nasıl geldi? Ek işlem yapmadıysan ilk SIM kapanmıştır. Normal kullanıcılarda bir tane olur SIM kart. İkincisi açılmışsa birinci kapanmıştır.Arkadaşlar açıkçası bana yanlış SIM kart gelmiş onu değiştirdim yedek SIM istiyorsunuz yani dediler evet dedim o SIM iptal olmuş mudur bilmiyorum o yüzden sordum dolandırıcılık vs olmasın diye eğer bana gelmeyen doğru SIM sinyal alıyor mudur yani hala.
SpeedBeast34
Üstün
Türk Telekom'da multi SIM hizmeti var ama şöyle.
Ana hattın birden fazla SIM kartı olabilir.
Ama iki SIM aynı anda bağımsız şekilde sinyal almaz. Yani biri arama alma yaparken diğeri de aynı anda aktif olamaz.
SMS ve aramalar genellikle ana SIM üzerinden gelir ek SIM daha çok veri veya yedek kullanım için.
Yani pratikte aynı anda iki SIM'den de arama alma mümkün değil. Tek numara, tek aktif hat mantığı geçerli.
Türk Telekom'da multi SIM hizmeti var ama şöyle.
Ana hattın birden fazla SIM kartı olabilir.
Ama iki SIM aynı anda bağımsız şekilde sinyal almaz. Yani biri arama alma yaparken diğeri de aynı anda aktif olamaz.
SMS ve aramalar genellikle ana SIM üzerinden gelir ek SIM daha çok veri veya yedek kullanım için.
Yani pratikte aynı anda iki SIM'den de arama alma mümkün değil. Tek numara, tek aktif hat mantığı geçerli.
SMS de aynı anda olamaz değil mi?
Hocam tam anlaşılmıyor mesajın. Yanlış SIM kart nasıl geldi? Ek işlem yapmadıysan ilk SIM kapanmıştır. Normal kullanıcılarda bir tane olur SIM kart. İkincisi açılmışsa birinci kapanmıştır.
Hocam bana yanlış SIM kart gelmiş hattımı taşıdım yanlış iccd kodu girmişler bayiden gittim yedek SIM aldım yanlış gelen o iccd kodlu SIM kart başkası kullanabiliyor mudur diye düşünüyorum.
SpeedBeast34
Üstün
SMS de aynı anda olamaz değil mi?
Hocam bana yanlış SIM kart gelmiş hattımı taşıdım yanlış iccd kodu girmişler bayiden gittim yedek SIM aldım yanlış gelen o iccd kodlu SIM kart başkası kullanabiliyor mudur diye düşünüyorum.
Yanlış ıccd'li SIM'i kimse kullanamaz. O kart boş kalır, hattın sadece doğru ıccd'ye tanımlanan SIM'de çalışır. Numaran güvende.
Hayır, SMS de aynı anda olamaz. Hattın tanımlı olduğu tek SIM hangisiyse sadece o SMS alır. Diğer SIM tamamen pasif kalır.