Legolas8

Çalışkan
Bir telefonda iki SIM kart kullanmak kullanışlı mıdır acaba? İş için ayrı, diğer işler için ayrı kullanmak amacıyla. Diğer işler için (sosyal medya falan gibi) kullandığım hattımda 50 GB internetim var ve bu bana fazlasıyla yetiyor. Şimdi iş için ayrı bir hat taksam telefona ve bunu ekstra fatura ödememek için faturasız alsam, diğer hattımın mobil verisi ile kullanabilir miyim?

İş telefon numaramda mesela mobil bankacılığı diğer hattımın 50 GB mobil verisi ile kullanabilecek miyim? Yoksa yeni hattımı da faturalı mı almalıyım?

Samsung telefon kullanıyorum. Bu şekilde iki SIM kart kullanmak kullanışlı mıdır ve telefonda bildirimlerde bir gecikme olur mu? Aramalarda, gelen mobil bankacılığı ve e‑posta bildirimlerinde bir karışıklık olur mu iki SIM bulunan telefonda? Mesela bir telefon numarasına ayrı Gmail hesabım olacak, diğer telefon numarasına ayrı Gmail hesabım olacak gibi.

Şimdi iş için ayrı bir hat taksam telefona ve bunu ekstra fatura ödememek için faturasız alsam, diğer hattımın mobil verisi ile kullanabilir miyim?

Evet kullanabilirsiniz mobil veriyi 1. SIM seçip aramaları 2. SIM olarak ayarlayabilirsiniz. E-posta'da karışıklık olmaz. Diğerlerinde 1. numara aranıyorsa aramanın yanında SIM1 yazar, 2. numara aranıyorsa SIM2 yazar. SMS'ler de aynı şekilde olur.

Anladım yardımın için teşekkürler. Şunu da sormayı unutmuşum. Peki ben atıyorum birini Turkcell, diğerini Türk Telekom yaptım diyelim bu durumda 2 tane operatörden sinyal alacak telefon öyle değil mi? Ben şöyle bir ayar yapmıştım Android telefonumda.

En iyi ağ operatörüne bağlan gibi bir ayar vardı ve Turkcell kullanıyorsam Turkcell seçiyorum, Türk Telekom kullanıyorsam Türk Telekom seçiyorum. Bu ayarı otomatik kullanmıyorum yani en iyi yere değil de benim dediğim yere bağlanıyor telefon.

Bu durumda 2 farklı operatör kullanırsam eğer bu ayarı 2 farklı şekilde mi gösterecek bana telefon? Yani otomatik bağlan kullanmadığım için ve 2 SIM kullanırsam ben 2'sini de otomatik bağlan ayarını kapatarak, birini Turkcell'e bağlan, diğerini Türk Telekom bağlan diyebileceğim değil mi?

Bir telefonda iki SIM kart kullanmak kullanışlı mıdır acaba? İş için ayrı, diğer işler için ayrı kullanmak amacıyla. Diğer işler için (sosyal medya falan gibi) kullandığım hattımda 50 GB internetim var ve bu bana fazlasıyla yetiyor. Şimdi iş için ayrı bir hat taksam telefona ve bunu ekstra fatura ödememek için faturasız alsam, diğer hattımın mobil verisi ile kullanabilir miyim?

İş telefon numaramda mesela mobil bankacılığı diğer hattımın 50 GB mobil verisi ile kullanabilecek miyim? Yoksa yeni hattımı da faturalı mı almalıyım?

Samsung telefon kullanıyorum. Bu şekilde iki SIM kart kullanmak kullanışlı mıdır ve telefonda bildirimlerde bir gecikme olur mu? Aramalarda, gelen mobil bankacılığı ve e‑posta bildirimlerinde bir karışıklık olur mu iki SIM bulunan telefonda? Mesela bir telefon numarasına ayrı Gmail hesabım olacak, diğer telefon numarasına ayrı Gmail hesabım olacak gibi.
Ben iş hesabı yaptım maillerim birdi tabii iki hat çok iyi oluyordu.

Bu durumda 2 farklı operatör kullanırsam eğer bu ayarı 2 farklı şekilde mi gösterecek bana telefon? Yani otomatik bağlan kullanmadığım için ve 2 SIM kullanırsam ben ikisini de otomatik bağlan ayarını kapatarak, birini Turkcell'e bağlan, diğerini Türk Telekom bağlan diyebileceğim değil mi?

Bildiğim kadarıyla iki hat takınca otomatik seç diye bir seçenek yok, varsa da ben hatırlamıyorum. Ama telefonun ayarlarından istediğiniz zaman istediğiniz oparetörü data için seçebilirsiniz. Data kullanımları da o operatör üzerinden yapılır ve ona göre ücretlendirme yapılır.