Veira

Başarılı
Operatörümü değiştireli 2 ay oldu fakat dün üye olduğum bir yerde SIM kart blokesi sorunu yaşadım. Birkaç yerde de aynısı oldu. Operatör önceden değiştirilmesine rağmen neden şu an bloke oluyor? Çözümü varsa nedir?

Operatörümü değiştireli 2 ay oldu fakat dün üye olduğum bir yerde SIM kart blokesi sorunu yaşadım. Birkaç yerde de aynısı oldu. Operatör önceden değiştirilmesine rağmen neden şu an bloke oluyor? Çözümü varsa nedir?
1. SIM Kartın Durumunu Kontrol Et:
- SIM kartı çıkarın ve altın kontakları kontrol edin. Toz veya kir varsa temizleyin.
- SIM kartı başka bir telefonla deneyerek çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

2. Mobil Şebeke Ayarlarını Yenileyin:
- Telefonunuzun ayarlarından "Hücresel Ağ" veya "Şebeke Ayarları" kısmına gidin.
- "Ağ sağlayıcısını otomatik olarak seç" seçeneğini etkinleştirin.

3. Uygulamaları Kontrol Edin:
- Blokeh'i tetikleyebilecek herhangi bir uygulama yükleyip yüklemediğinizi kontrol edin. Özellikle finansal işlemler yapılan veya güvenlik detayları isteyen uygulamalar dikkatli kullanılmalıdır.

4. İnternet Bağlantısını Kontrol Edin:
- Şebeke bağlantınızı kontrol edin. Wi-Fi veya mobil veri bağlantınızın sağlıklı olduğundan emin olun.
- Verileri sıfırlamak için "Ağ Ayarlarını Sıfırla" seçeneğini kullanabilirsiniz.

5. Operatörünüzle İletişime Geçin:
- Akabinde durum hakkında operatör hizmetleriyle iletişime geçin. SIM kartın neden bloke olduğunu veya kullanım şartlarını sorduktan sonra gerekli destek talep edebilirsiniz.

6. SIM Kartı Yenileyin:
- Eğer sorun devam ederse, operatörünüzden yeni bir SIM kart talep edebilirsiniz. Bu, olası bir donanım arızasını ortadan kaldırır.

Bu adımları uygulayarak sorunu çözmeye çalışabilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, daha fazla teknik detay veya belirli bir aşamada yardıma ihtiyacınız olursa bildirin.

Üye olmasan bile bloke ediyorlar. Hesabın açık olmadığı için de blokeyi kaldıramıyorsun. Tek çözüm müşteri hizmetiyle konuşmak.