Size gelirsek, her macbook air aynı mı? Belki m1 veya intel işlemcili eski bir mac düşünüyor? Aynı fiyat diye belirtmiş dersen de 2. el'de 4060'lı laptoplar uygun fiyata temin edilebiliyor. Bütçe veya hiçbir model belirtmediği için sormam gayet normal.
Detaylar
Kim cevapladı?@18373
Bu bütçelerde bulunan Ryzen işlemci ve nispeten yüksek batarya kapasitesi memnun edecektir pil ömrü konusunda. Ekran QHD olmaz ancak FHD olur diye de kalitesiz olmaz, parlaklık ve renk kalitesi bakımından yine memnun eder. Oyun düşünüldüğüne göre bu tarafa da bir istek bulunuyor demektir. Bu bakıma da oyuncu dizüstü tutarlı olacaktır.
Bu bütçelerde bulunan Ryzen işlemci ve nispeten yüksek batarya kapasitesi memnun edecektir pil ömrü konusunda. Ekran QHD olmaz ancak FHD olur diye de kalitesiz olmaz, parlaklık ve renk kalitesi bakımından yine memnun eder. Oyun düşünüldüğüne göre bu tarafa da bir istek bulunuyor demektir. Bu bakıma da oyuncu dizüstü tutarlı olacaktır.
AMD işlemci düşünümüyordum ama eğer şarj konusunda farklı iseler durum değişebilir.@18373
Gözle görülür bir fark varsa gerçekten oraya yönelebilirim.
angarya_messi
Yetkin
Sanırım hem MacBook hem de gaming için ayrı bir cihaz almam gerekecek.
Daha mantıklı olabilir. Hatta biraz zorlarsanız 2.el klavyeli iPad (yaklaşık 15k civarı) alıp kalanıyla sağlam bir laptop (şahsen masaüstü alınmasından yanayım) alınabilir.
Üstat bir yere kadar Apple düşmanlığını bile anlarım da MacBook nasıl boş cihaz olabilir prizden çektiğinde aynı gücü verip bunu 20 saat pil ömrüyle yapmasıyla birlikte, fanı bile yok.Şarjı 6-8 saat hatta daha fazla giden gaming cihazlarda var. Ben MacBook hiç önermem şahsen boş cihazlar. Bütçe nedir?
Çok da fazla fark etmiyor, 7730U kullanıyorum 7-8 saat gidiyor şarjı. Oyun oynamak istiyorsanız alın Windows laptop geçin, oyun oynamam da olur diyorsanız MacBook müthiş bir şey, ki oyun da oynatıyor zaten de biraz zahmetli.AMD işlemci düşünümüyordum ama eğer şarj konusunda farklı iseler durum değişebilir.
Gözle görülür bir fark varsa gerçekten oraya yönelebilirim.
- Makaleler
- 3
Bu cihazlar zaten oyun için değil, yazdığım mesajlarda da oyun için olmadığını belirttim. Ayrıca 10 dakika içerisinde ısınıp performansının düştüğü de tamamen zıvana.@6191, her MacBook Air aslında aynı, evetM3 mesela 10 dakika içinde ısınıp M2'ye dönüşüyor. M2'de M1'in bir tık gelişmiş hali ama oyun performansında hala aynı rezaletlikte.
M2 air'ımı hiçbir zaman kapatmıyorum uyku modunda oluyor. 7 saattir şarjda aralıksız çalışıyorum spotify, visual studio code, xampp, birkaç terminal penceresi, whatsapp ve chrome'da bolca sekme açık. Harici monitöre bağlı, dock takılı. Hala buz gibi.
Ofis ortamı için tasarlanmış cihazları oyun performansı üzerinden karşılaştıran birine daha fazla vakit ayırıp tartışmaya girmenin bir manası yok. Daha önce uzun süreli macbook deneyimin olduğunu sanmıyorum. "Abi xiaomi telefonlar 16gb ram ya" diyenlerden bir farkı yok yazdığın mesajın.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 3
@6191, M2 kullandım güzel forumdaş, aylarca hem de. Biliyorum, bana anlatmana gerek yok. Oyun oynayacağını söyleyen bir adam için oyun performansı üzerinden kıyaslarım tabi, başka neyden kıyaslayayım? M3, Office uygulamalarını 2 saniyede açarken M1, 3 saniyede açıyor mu diyeyim? Günlük kullanımda gözle görülür fark yok ki?
Ben M2 kullanırken arkadaşım M1 8GB'la mobil kodu yazıyordu, akıcılık farkı falan hikaye tamamen. M2 ve M3 zaten birbirinin karbon kopyası. Kaldı ki oyun kıyaslaması cihazların GPU ve CPU gücünü gerçek dünyaya en yakın şekilde yansıtan testlerden birisi. Son olarak da Apple oyun işini kafaya koymuş gibi. RE4, Death Stranding gibi oyunlar bile native çıktı macOS'e.
Ayrıca okuma yazmaya hakim olmadan cevap verince böyle oluyormuş demek. M3 ısınınca M2 oluyor demişim sana ve oluyor da.
Ha bak, Mac'in kalelerinden Mesut'un incelemesi. M3 Air ısınınca ne oluyor gözlerinle gör.
Aşağıda ZenBook 14 OLED'in 30 dakika Cinebench testinde %15 şarjının gittiğini söylüyor ablamız, M3 Air'dan daha yüksek performans sunarken
Batarya bitene kadar video oynatma testinde ilk 8 sırada MacBook yok. Yeni Intel ve Ryzen çipler hiç de sandığın kadar kötü değiller enerji verimliliği konusunda, bilgin olsun.
Ben M2 kullanırken arkadaşım M1 8GB'la mobil kodu yazıyordu, akıcılık farkı falan hikaye tamamen. M2 ve M3 zaten birbirinin karbon kopyası. Kaldı ki oyun kıyaslaması cihazların GPU ve CPU gücünü gerçek dünyaya en yakın şekilde yansıtan testlerden birisi. Son olarak da Apple oyun işini kafaya koymuş gibi. RE4, Death Stranding gibi oyunlar bile native çıktı macOS'e.
Pro'yla Air arasındaki en önemli farkın zaten aktif soğutma sistemi olması yeterli cevabı veriyor sanaAyrıca 10 dakika içerisinde ısınıp performansının düştüğü de tamamen zıvana.
Uzun MacBook deneyimim de oldu ultrabook deneyimim de. Şu anda da zaten ZenBook kullanıyorum. Oyun performansı beklentim yok, konu sahibinin beklentisi var ve diğer konularda hemen hemen aynılar. Milisaniyelik hikaye okuma bana.Daha önce uzun süreli macbook deneyimin olduğunu sanmıyorum. "Abi xiaomi telefonlar 16gb ram ya" diyenlerden bir farkı yok yazdığın mesajın.
Ha bak, Mac'in kalelerinden Mesut'un incelemesi. M3 Air ısınınca ne oluyor gözlerinle gör.
Bu konuya da katılmıyorum. M2'den geçiş yaptığım ASUS ZenBook 14 OLED rahat 8-10 saat pil performansı sağlayabiliyor ki yeterli. Fazlasına ekstrem örnekler dışında gerek yok. Pildeki performansı da prize takılı performansı da M3 Air'dan daha üstün. OLED ekranı ve 1TB depolamayı da eklersek...Oyun ve 3D render dışında ki tüm işlemlerde 50k'ya aldığınız bir windows laptoptan kesinlikle çok daha iyi verim sağlar.
Aşağıda ZenBook 14 OLED'in 30 dakika Cinebench testinde %15 şarjının gittiğini söylüyor ablamız, M3 Air'dan daha yüksek performans sunarken
Batarya bitene kadar video oynatma testinde ilk 8 sırada MacBook yok. Yeni Intel ve Ryzen çipler hiç de sandığın kadar kötü değiller enerji verimliliği konusunda, bilgin olsun.
Son düzenleme:
Kaliteli Ultrabook oneriyorum. Diablo 4 kaldiran bir APU varsa bir Thinkpad akar.İyi Sosyaller,
Aynı paraya sizce gaming laptop mu almalı(4060'lı, oynadığım oyunlar Diablo 4 ve CoD BO6) yoksa sadece MacBook Air mi?
MacBook alırsam oyun oynayamayacağım fakat okulum için de alacağım için şarjının 3 gün kadar gitmesi çok çok iyi benim için. Üstelik 1 kg olması çok taşınabilir.
Öte yandan gaming laptop neredeyse 3.5 kg adaptörü ile, fakat şarjı az gidiyor ve derste falan şarjı az gittiğinde derste falan fan sesi geliyor, insanlara ayıp oluyor.
Ne önerirsiniz?
Yeni konular
-
-
-
-
-
Elektronik ASUS ROG Pelta kablosuz gaming kulaklık cashback ile 4.263 TL
- RapidLemming955
-
-