Bütçe
50.000 TL

Ratchet

Yetkin
Oyun için istemiyorum. Biliyorum gaming laptop konusu altında açtım bu konuyu fakat gaming laptop alma gibi bir planım yok. 50.000 lira bütçe ile MacBook Air M4 mü alınır yoksa Zenbook veya Ultrabook benzeri bir laptop mu tercih edilir? Misal yazılım, tasarım vs. için.

Yazılım içinse kesinlikle MacBook. Çünkü bir süre sonra iOS için uygulama geliştirmek isteyince benim gibi ortada kalabilirsiniz. O yüzden yazılım için MacBook daha iyi olur. Ayrıca MacBook'ların hafifliğini ve pil ömrünü çok beğeniyorum. Ancak Windows bir bilgisayar aldığınız zaman Linux kurma avantajınız oluyor. Bu durum tamamen kullanım amacınıza bağlı.

Yazılım içinse kesinlikle MacBook. Çünkü bir süre sonra iOS için uygulama geliştirmek isteyince benim gibi ortada kalabilirsiniz. O yüzden yazılım için MacBook daha iyi olur. Ayrıca MacBook'ların hafifliğini ve pil ömrünü çok beğeniyorum. Ancak Windows bir bilgisayar aldığınız zaman Linux kurma avantajınız oluyor. Bu durum tamamen kullanım amacınıza bağlı.

Ya ileride olurda bir şeyde gelişmek isterim falan diye düşünürsem sanki MacBook çok daha avantajlı oluyor gibi. MacBook almak istersem oyun için bir düşüncem olmaz. Ama bir yandan da 256 GB çok az geliyor bana. Hadi 500 yapayım diyeyim 10.000 lira daha vermek çok masraflı.(kim 512 GB için 10.000 lira fiyat koymayı akıl etmiş ve insanlar neden bir şey dememiş? Benim bilmediğim bir şey mi var acaba?)