Detaylar
Kim cevapladı?Diskpart ile temizleyin:
DiskPart, Windows’ta diskleri, bölümleri ve birimleri yönetmenize olanak sağlayan güçlü bir komut satırı aracıdır. DiskPart kullanarak bir diski temizlemek, tüm bölüm bilgilerini ve verileri siler ve sürücüyü yeni bir format için hazırlar. İşte DiskPart kullanarak güvenli bir şekilde bir diski temizleyip formatlama adım adım rehberi:
- Uyarı: DiskPart'ın clean komutunu kullanmak, seçilen diskteki tüm verileri geri döndürülemez şekilde siler. İşleme başlamadan önce doğru diski seçtiğinizden emin olun. Önemli verilerinizi mutlaka yedekleyin.
Adım Adım Talimatlar
...- Recep Baltaş
- disk diskpart format temizleme
- Forum: Sistem Araçları
Ayrılmamış alan yazan yerleri silemezsiniz zaten amacınız tüm diski ayrılmamış alan olarak ayarlamak, Disk 0'ı temizlemek istiyorsanız diskteki diğer bölümleri "Disk 0 Serbest Bırakılmış Alan" olana kadar silin. Bu alanlar (arda arda gelen ayrılmamış alanlar) birleşecek ve tek bir ayrılmamış alana sahip olacaksınız buraya kurulum yapabilirsiniz.
Diskpart ile temizleyin:
DiskPart, Windows’ta diskleri, bölümleri ve birimleri yönetmenize olanak sağlayan güçlü bir komut satırı aracıdır. DiskPart kullanarak bir diski temizlemek, tüm bölüm bilgilerini ve verileri siler ve sürücüyü yeni bir format için hazırlar. İşte DiskPart kullanarak güvenli bir şekilde bir diski temizleyip formatlama adım adım rehberi:
- Uyarı: DiskPart'ın clean komutunu kullanmak, seçilen diskteki tüm verileri geri döndürülemez şekilde siler. İşleme başlamadan önce doğru diski seçtiğinizden emin olun. Önemli verilerinizi mutlaka yedekleyin.
Adım Adım Talimatlar
...
- Recep Baltaş
- disk diskpart format temizleme
- Forum: Sistem Araçları
Recep bey dediğiniz oldu tertemiz yapıp bölümleri oluşturdum ancak D yapacağım diski bölüm oluşturunca ayrılmamış alan oluşturuyor bu nedir?
Eğer diski C ve D olarak bölecekseniz, tek bir disk kalana kadar silin. Ardından Bölüm oluşturma butonuna tıklayıp D sürücüsüne ne kadar alan vereceğinizi girin. Kurulumu ayrılmamış alan yazan bölüme yapın.
Ya da en başta söylediğim yönetmi uygulayın: Ayrılmamış tek bir alan kalana kadar diğer bölümleri silin. Kurulumu yapın. Kurulumu tamamladıktan sonra Disk Yönetimi ekranına girin. Buradan C sürücüsünü küçültün ve yeni bir boş alan oluşturun. Ardından bu boş alana sağ tıklayın, yeni bir sürücü oluşturup ismini ve sürücü kısayolu (?Windows'daki karşılığını bilmiyorum) D olarak ayarlayın ve dosya sistemi olarak NTFS seçin.
Ya da en başta söylediğim yönetmi uygulayın: Ayrılmamış tek bir alan kalana kadar diğer bölümleri silin. Kurulumu yapın. Kurulumu tamamladıktan sonra Disk Yönetimi ekranına girin. Buradan C sürücüsünü küçültün ve yeni bir boş alan oluşturun. Ardından bu boş alana sağ tıklayın, yeni bir sürücü oluşturup ismini ve sürücü kısayolu (?Windows'daki karşılığını bilmiyorum) D olarak ayarlayın ve dosya sistemi olarak NTFS seçin.