6159

Uzman
20250821_183432.webp

Windows 11 temiz format atacağım 2 tane "ayrılmamış alan" yazan yerler silinmiyor. Disk 0'ı tertemiz yapmam lazım. Daha önce Kali vs Linux kurmuştum.

Diskpart ile temizleyin:

Ayrılmamış alan yazan yerleri silemezsiniz zaten amacınız tüm diski ayrılmamış alan olarak ayarlamak, Disk 0'ı temizlemek istiyorsanız diskteki diğer bölümleri "Disk 0 Serbest Bırakılmış Alan" olana kadar silin. Bu alanlar (arda arda gelen ayrılmamış alanlar) birleşecek ve tek bir ayrılmamış alana sahip olacaksınız buraya kurulum yapabilirsiniz.

Diskpart ile temizleyin:

20250821_192127.webp

Recep bey dediğiniz oldu tertemiz yapıp bölümleri oluşturdum ancak D yapacağım diski bölüm oluşturunca ayrılmamış alan oluşturuyor bu nedir?

Eğer diski C ve D olarak bölecekseniz, tek bir disk kalana kadar silin. Ardından Bölüm oluşturma butonuna tıklayıp D sürücüsüne ne kadar alan vereceğinizi girin. Kurulumu ayrılmamış alan yazan bölüme yapın.

Ya da en başta söylediğim yönetmi uygulayın: Ayrılmamış tek bir alan kalana kadar diğer bölümleri silin. Kurulumu yapın. Kurulumu tamamladıktan sonra Disk Yönetimi ekranına girin. Buradan C sürücüsünü küçültün ve yeni bir boş alan oluşturun. Ardından bu boş alana sağ tıklayın, yeni bir sürücü oluşturup ismini ve sürücü kısayolu (?Windows'daki karşılığını bilmiyorum) D olarak ayarlayın ve dosya sistemi olarak NTFS seçin.