Ayrılmamış alanlar silinmiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 6159
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 220
  • Etiketler Etiketler
    silinmiyor

6159

Uzman

Windows 11 temiz format atacağım 2 tane "ayrılmamış alan" yazan yerler silinmiyor. Disk 0'ı tertemiz yapmam lazım. Daha önce Kali vs Linux kurmuştum.

Diskpart ile temizleyin:

Ayrılmamış alan yazan yerleri silemezsiniz zaten amacınız tüm diski ayrılmamış alan olarak ayarlamak, Disk 0'ı temizlemek istiyorsanız diskteki diğer bölümleri "Disk 0 Serbest Bırakılmış Alan" olana kadar silin. Bu alanlar (arda arda gelen ayrılmamış alanlar) birleşecek ve tek bir ayrılmamış alana sahip olacaksınız buraya kurulum yapabilirsiniz.

Recep bey dediğiniz oldu tertemiz yapıp bölümleri oluşturdum ancak D yapacağım diski bölüm oluşturunca ayrılmamış alan oluşturuyor bu nedir?

Eğer diski C ve D olarak bölecekseniz, tek bir disk kalana kadar silin. Ardından Bölüm oluşturma butonuna tıklayıp D sürücüsüne ne kadar alan vereceğinizi girin. Kurulumu ayrılmamış alan yazan bölüme yapın.

Ya da en başta söylediğim yönetmi uygulayın: Ayrılmamış tek bir alan kalana kadar diğer bölümleri silin. Kurulumu yapın. Kurulumu tamamladıktan sonra Disk Yönetimi ekranına girin. Buradan C sürücüsünü küçültün ve yeni bir boş alan oluşturun. Ardından bu boş alana sağ tıklayın, yeni bir sürücü oluşturup ismini ve sürücü kısayolu (?Windows'daki karşılığını bilmiyorum) D olarak ayarlayın ve dosya sistemi olarak NTFS seçin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…