22723

Uzman
Konu konu gidiyorum. Önce Dr. Biyoloji sonra limit el kitabı okuyorum. Sonra da apotemi sistemler özet okuyorum. Lakin apotemi sistemler soruları biraz fazla düşündürücü geldi. Bir yandan Toprak çözüyorum. Özdebir AYT soru bankada var, daha kaynak da var. Ama nedense konular tam oturmuyor sürekli sürekli aynı yerleri okumaktan gına geliyor ama sürekli bir havada kalma durumuda var, tavsiye gerek.

Sistemler çoğu şey birbiriyle bağlantılı. Aralarındaki bağlantıyı sağlayabilirsen rahatça akılda tutar soruları yaparsın.

Parça parça ezber olarak düşünme onun yerine hepsini birleştirmeye çalış.

Konu konu gidiyorum. Önce dr. Biyoloji sonra limit el kitabı okuyorum. Sonra da apotemi sistemler özet okuyorum. Lakin apotemi sistemler soruları biraz fazla düşündürücü geldi. Bir yandan toprak çözüyorum. Özdebir AYT soru bankada var, daha kaynak da var. Ama nedense konular tam oturmuyor sürekli sürekli aynı yerleri okumaktan gına geliyor ama sürekli bir havada kalma durumuda var, tavsiye gerek.

Sadece dinleyerek ve okuyarak ezberlemeye çalışıyorsun. Bu olmuyorsa farklı bir şey denemen lazım. Hiç yazarak çalışmayı denedin mi? Örneğin dolaşım sisteminde kan ve lenf dolaşımını üstüne adlarıyla beraber çizip alt tarafına konuyla alakalı notları yazabilirsin.

Sadece dinleyerek ve okuyarak ezberlemeye çalışıyorsun. Bu olmuyorsa farklı bir şey denemen lazım. Hiç yazarak çalışmayı denedin mi? Örneğin dolaşım sisteminde kan ve lenf dolaşımını üstüne adlarıyla beraber çizip alt tarafına konuyla alakalı notları yazabilirsin.

Okuyarak ve dinleyerek bir konu eğer 5 saatte test çözümleri ile beraber bitiyorsa yazarak sanırım bu 15 saate kadar çıkar bu da benim için fazla saçma olur, şu an benim amacım konu yetiştirip net kazanmak. Video çözüm izliyorum belki işe yarar ve biyolojiye birazcık ön yargılıyım pek sevdiğim bir ders değil kimya ve fizik daha sevilesi geliyor belki ondan da olabilir Türkçe bir biyoloji iki yani.

Okuyarak ve dinleyerek bir konu eğer 5 saatte test çözümleri ile beraber bitiyorsa yazarak sanırım bu 15 saate kadar çıkar bu da benim için fazla saçma olur, şu an benim amacım konu yetiştirip net kazanmak. Video çözüm izliyorum belki işe yarar ve biyolojiye birazcık ön yargılıyım pek sevdiğim bir ders değil kimya ve fizik daha sevilesi geliyor belki ondan da olabilir Türkçe bir biyoloji iki yani.

Yazma derken konuyu baştan sona değil tabii ki.😀 Havada kaldığını düşündüğün kısmı kast ediyorum. Ayrıca yanlışım yoksa apotemi sistemler fasikülü zordu. Dr biyoloji çözerken zorlanıyor muydunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Apotemi sistemler fasikül zor, soruları normal değil yani biraz garip geliyor yorumlama yeteneği istiyor çok detaylı.
Biyolojiden toprak yayınları çözüyorum ve herhangi bir zorlanma yaşamadım, anlamadığım ya da eksik olduğum yerlerde soru çözümü dinleyerek eksikleri kapatıyorum. Doktor biyolojiden kamp izliyorum, anlatımı dinliyorum ondan herhangi bir kitabım yok soru çözüm olarak. Ek olarak; bir konuyu topraktan bitirip öbür yeni konuya geçiyorum yeni konuyu çözerken de Özdebir AYT biyoloji çözüyorum. Geriye dönük kona otursun diye AYT matematikte de eşitsizlikler polinom işte 2 derece denklemler gibi konularda takılıp kaldım bir ara üç dört beş çözdüm ama soru kalıbı olarak Bilgi Sarmal daha kolayıma geldi, 345 soruları kısa tutuyor ama çok hoşuma gittiğini söyleyemem. Pkob acilde soru anlatımı fasikül var orada hiç takılmıyordum testler bomba gibi idi. Bende faydayı 345 ya da Bilgi Sarmal çözerek tamamladım. Orijinal trigo çeyrek bitirdim konu olarak pkobden basit geldi mesela. Bazen çamura saplandığım zamanlar oluyor gerçekten. Ya anlamayınca da sinirlerim bozuluyor ya da çözemeyince çok sinir oluyorum.