Daffy Duck

Üstün
Yer
İstanbul
Merhabalar.

TYT fzikte fizik bilimine giriş, madde ve özellikleri, kuvvet, iş güç enerji ve ısı ve sıcaklık konularını bitirdim. Zaman kaybetmemek için de yavaştan AYT fizik başlamak istiyorum.

Öncelikle temelim hiç yok. Kamp olarak Altuğ hocadan devam edeceğim TYT'de de olduğu gibi. Bunun yaninda kaynak olarak ne gider?

@Testo Unit, @SF26 müsait bir zamanda yardımcı olursanız sevinirim, tesekkurler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kitap olarak 345 en temizi. Bilgi Sarmal bazı yerlerde yorar ama içinde güzel sorular var kimi zaman. Kafa Dengi'nin AYT kitapları güzel.
YouTube kanalı sormamışsın ama yine önereyim: Özcan Aykın ve Fizikle Barış.
Altuğ Güneş iyidir zaten izliyormuşsun ben alışamadım sadece zamanında ama sen verim alıyorsan sıkıntı yok. İyidir zaten.

Değil. Soru çeşidi az. 3D alınabilir. Sadece son 3 sorusu zor seviye. O sorular da konuyu anladıysan çözülebilecek seviye zorlukta. Soru çeşidi de fazla. Bence en iyisi 3D.

3D gereksiz zor. AYT de o kadar zorlamıyorlar fiziği. Sadece 345 ve Bilgi Sarmal ve de dershanenin çakma kitabını çözdüm 13'e 1 yapmıştım fizikte.

Son düzenleyen: Moderatör:
3D gereksiz zor. AYT de o kadar zorlamıyorlar fiziği. Sadece 345 ve Bilgi Sarmal ve de dershanenin çakma kitabını çözdüm 13'e 1 yapmıştım fizikte.

Gereksiz zor değil. Ortalama soruları var. Ertem sinan şahin'in kitabı zor kitaptır. Sınavın zor veya kolay çıkacağını bilemeyiz. Amaç fazla soru çeşidi görmek olmalı. Ve 345 az soru çeşidine sahip.

345, 3D biraz da Bilgi Sarmal çözdüm. Sınava yakın da fizik denemesi çözdüm. Bence en iyisi hem deneme hem de kitap anlamında 3D.

6 yıl önce girdim sınava. O zaman sınava en yakın soruları yakalayan Yayın Denizi'ydi. Yorum soruları boldu. Bir de yanlış hatırlamıyorsam Nihat Bilgin vardı. O da harikaydı.

AYT Fizik'te 3D tartışmaya kapalı bir tercih zaten, iki kaynakla götürebilirim diyosan BS çok iyi tamamlayıcı olur.
Bu arada 3D'de soru çeşidi bir tık az ama soruların neredeyse tamamı yorumlama bilgisi istediği için inanılmaz geliştiriyor bakış açısını.
BS işin formül tarafını çok iyi tamamlattırıyor, bu yüzden BS/3D ayrılmaz ikili bana kalırsa.

6 yıl önce girdim sınava. O zaman sınava en yakın soruları yakalayan Yayın Denizi'ydi. Yorum soruları boldu. Bir de yanlış hatırlamıyorsam Nihat Bilgin vardı. O da harikaydı.
Nihat Bilgin çok kazıklaştırdı. ESŞ bile daha makul kalıyor yanında. Yayın Denizi sözel tarafta cayır cayır soru yakalıyor hâlen.