Nasıl yapıyorsunuz?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 6 Temmuz 2025
- Makaleler
- 1
Eskiden ikisinide denemiştim. Az ağırlık değilde orta ağırlık ve çok tekrar en iyisi bence.
Testo Unit
Üstün
- Makaleler
- 4
İlk üç set normal ağırlık normal tekrar son set yüksek ağırlık az tekrar.
Hareketten harekete değişir aslında, göğüste 30 kilo 3 set 10 tekrar yapıyorum leg extensionda 120 kilo 10 tekrar 5 set yapıyorum dayanabildiği yere kadar.
Deadlift.
Bench press.
Squat.
Gibi Power hareketlerini 5x5 setinde yüksek ağırlık, düşük tekrar yapıyorum.
Lat pulldown.
Cable row.
Barbell row.
Lateral raise.
Chest fly.
Gibi hareketleri orta ağırlık, yüksek tekrar olarak yapıyorum.
mete01
Üstün
Ben genellikle makinesız çalışıyorum. Bu durumlarda genelde ilk set normalden 2,5 hafif ve notmal tekrar yapıyorum. Orta 2-3 sette normal ağırlıkta her sette 2-3 arttıracak şekilde çalışıyorum. Son set normalden 2,5 bazen 5 kg ağır olacak şekilde gittiği yere kadar çalışıyorum. Böylelikle kol, omuz ve göğüs bayağı gelişti doğrusu.
Benim bildiğim kadarıyla az ağırlık çok tekrar dayanıklılığı geliştiriyor, çok ağırlık az tekrar da patlayıcı kuvveti geliştiriyor. İki türlü de çalışmak lazım.
M4F82
Uzman
- Makaleler
- 1
Yüksek ağırlık az tekrar kas gelişimi için daha iyi.
Bir sette en çok motor ünite katılımının sağlandığı yani yüksek eşikli fiberlerin uyarıldığı tekrarlar tükenişe kalan son 5 tekrar. Bunun öncesi yüksek efor gerektirmediği için yüksek eşikli kas fiberleri de uyarılmıyor.
Yüksek tekrarlar daha çok kas hasarı ve sinir sistemi bitkinliği oluşturuyor. Yani 5-8 tekrar yerine gidip 15 20 tekrar yaptığın zaman tükenişten uzak, o 10 tekrar bir işe yaramayıp sinir sistemi bitkinliği ve kas hasarı arttırıyor. Bu yüzden de o son 5 tekrarda daha az motor ünite katılımı oluyor.