568

Uzman
Selamlar,

Vücut geliştirmeye ilk başladığımda direkt olarak kollara odaklandım. Bir süredir ise omuz odaklı gidiyorum. Üçgen tipi bir vücut oluşturacak şekilde ilerliyorum şu sıralar göğüse ağırlık verme düşüncesindeyim. Sizce ne yapmalıyım? Omuzları iyice genişletip tamamen göğüse mi odaklanayım yoksa biraz daha ağırlık verip ikisini aynı anda mı geliştirmeye çalışayım veya başka öneriniz var mı? Tek bölgeye odaklanınca genellikle daha iyi sonuç alıyorum yine de sizlere danışmak istedim sonuçta çoğunuz benden daha deneyimlisiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam tek bolgeye odaklaniyorum derken sadece onu mu calisiyorsunuz fazladan calisma gunu hareket vs. mi ekliyorsunuz?

Ayrica ucgen vucut tarzi icin sirtinizdaki kanatlar cok onemli, duzenli sirt calisin her seyden once.

Yeterli protein alamıyorsundur sadece kol çalışıyorum dersen anlarımda pc yükseltir gibi önce kol sonra omuz sonra diğer bölgeleri çalışmak nedir ya? Adam akıllı ppl yap. İnsan vücudu bir bütündür kaslar bağımsız düşünülemez. Bench pressde arka bacaktan bile dolaylı olarak yardım alıyorsun.

Dünyanın en basit şeyi ya. Haftada 2 frelansla her bölgeni çalış. Büyüme sinyalini veriyorsun, büyüyor. Amerika'yı yeniden keşfetmeye çalışmayın, hayır. Tek bölgeye odaklanmak (?) sizi daha iyi geliştirmiyor.

Tek taraflı çalışmanın bir amacı yok sıkılıyorsan hiç yapma daha iyi.

Selam,

Vücut geliştirmeye ilk başladığımda direkt olarak kollara odaklandım. Bir süredir ise omuz odaklı gidiyorum. Üçgen tipi bir vücut oluşturacak şekilde ilerliyorum şu sıralar göğüse ağırlık verme düşüncesindeyim. Sizce ne yapmalıyım? Omuzları iyice genişletip tamamen göğüse mi odaklanayım yoksa biraz daha ağırlık verip ikisini aynı anda mı geliştirmeye çalışayım veya başka öneriniz var mı? Tek bölgeye odaklanınca genellikle daha iyi sonuç alıyorum yine de sizlere danışmak istedim sonuçta çoğunuz benden daha deneyimlisiniz.

Olayi basindan itibaren yanlış anlamissin. Gelismek icin her bolgeni calismalisin. Diger kas gruplarina gore bariz eksik bir bolgen varsa ekstra olarak ustune dusebilirsin.
Oyle yok once omuz calisayim, sonra omuzum gelisince gogus calisayim sacmalik.