QQChart

Başarılı
Dostlar, 18 yaşındayım. Boyum 178 cm, kilom da 80'e yakın veya biraz üstünde. Son senelere özellikle bu sene epey irileştim. Vücut ölçülerime göre vücut tipim nedir ve ne yapmamı önerirsiniz? Tavsiyelerinize açığım. Teşekkürler.

• Bel: 93.
  • Kalça: 108.
  • Üst bacak: 58.
  • Alt bacak: 40.
  • Üst kol: 34.
  • Göğüs: 101.
  • Boyun: 38.
  • Omuz: 113.
  • Yağ oranım sitede %21, 55.
Ölçüleri internette yazdığı şekilde aldım:
Ekran görüntüsü 2025-05-27 161429.webp
Ekran görüntüsü 2025-05-27 161446.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Natural kalacaksan yüzde 5 bile fark etmez. Sadece ilk haftalarda sana tavsiyem hareketlerin alternatifleri ile birlikte dene. Mesela Hem Bench press hem dumbell press yap. Hangisi sana verimli gelirse o hareketten ağırlıkla ilerle. Vücut tipine göre uygun program diye bir şey profesyonel ilaçlı sporculara özeldir. Naturallerde vücut tipi ayrımı olacak kadar fark etmez.

Natural kalacaksan yüzde 5 bile fark etmez. Sadece ilk haftalarda sana tavsiyem hareketlerin alternatifleri ile birlikte dene. Mesela Hem Bench press hem dumbell press yap. Hangisi sana verimli gelirse o hareketten ağırlıkla ilerle. Vücut tipine göre uygun program diye bir şey profesyonel ilaçlı sporculara özeldir. Naturallerde vücut tipi ayrımı olacak kadar fark etmez.
Anladım hocam çok sağ olun. Sizce kilolu muyum? Kilo vermeme gerek var mı? Vermeden olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör: