noonew

Başarılı
Merhaba arkadaşlar,

Vücut geliştirmek istiyorum ama hiç anlamıyorum bu işlerden. Ablam genetiğin var deyince de kafama takıldı bu iş.

Kilo en son 7-8 ay önce 55 idi, şu an 60 vardır en fazla. Boyum ise 1.71. 17 yaşındayım. Zeytin, peynir, yumurta hiç yemiyorum desem yalan olmaz ama gelişmek için şartsa mecbur yiyeceğim.

Kisaca bir öneriniz veya progam öneriniz var mıdır? Şimdiden teşekkürler.

Not: Evden çalışarak alabileceğim en iyi verim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer iraden zayıfsa, 1-2 haftada çalışıp bırakırsın. Yok benim iradem sağlam disiplinliyim dersen, ilk önce biraz kilo almanı öneririm peynir olur yumurta olur et olur tüketeceksin. Sonra mekik-şınav vs. basit egzersizleri yapmanı öneririm (İlk başlarda zor gelebilir oran buran ağrımaya başlar ama sonrasında alışırsın). Fakat ev yerine Gym'e yazılıp orada çalışırsan daha iyi olur. Birde yanına hoca da tutarsan iyi olur o sana yapman gereken programları anlatabilir. Ama ilk başta dediğim gibi irade önemli.

O yaşta ne yemeliyim düşüncesine çok takılmanıza gerek yok. Ne isterseniz yiyebilirsiniz. Metabolizmanın çok hızlı çalıştığı dönemdesiniz.

Program olarak profesyonel işlere girmenize gerek yok. Playstore'da çok sayıda egzersiz uygulaması var. İyi olanlardan seçip, basit egzersizlerle çalışın. Abartı işlere girerseniz, çabuk sıkılırsınız. Hevesiniz kaçar. Süreklilik için olabildiğince minimumda tutmak şart. Bu şekilde uzun vadede rutin haline gelir ve sıkılmazsınız.