4 haftadır bu programı uyguluyorum, 1 gün arayla haftada 3 kere gidiyorum. Programı Gemini ile birlikte çeşitli programları inceleyerek en son aşağıdaki haline getirdik.

Değerlendirirken: Polinöropati, pes cavus ve kürek kemiği hizasında skolyozum var (derecesini bilmiyorum). Kaslarım güçsüz ve gergin, ayakta dengemi sağlamakta zorlandığım için hareketleri oturarak ve makinelerle yapacak şekilde ayarladık. Ayakta squat gibi hareketleri yapamıyorum; programı bu kısıtlarla değerlendirin.

Amacım ise steroidli abiler gibi olmak değil, fit olmak ve vücudumu, ellerimi, kollarımı ve bacaklarımı güçlendirmek. Kilo 58, boy 1.72.

1. gün

Screenshot_20260807_102451_Google.webp

2. gün

Screenshot_20260807_102501_Google.webp

3. gün

Screenshot_20260807_102543_Google.webp

Değerlendirirken: Polinöropati, pes cavus ve kürek kemiği hizasında skolyozum var (derecesini bilmiyorum). Kaslarım güçsüz ve gergin, ayakta dengemi sağlamakta zorlandığım için hareketleri oturarak ve makinelerle yapacak şekilde ayarladık.

Güçsüz ve gergin kaslar için 10kg yi aşmayacak direnç lastiği alabilirsiniz kası uyandırmak için, siz ne kadar esnetirseniz o kadar ağırlaşacağı için gücünü de siz ayarlıyorsunuz.

Face pull ve Dead hang e abanabilirsiniz aşırı güzel hareketler Dead hangte iyi hissetmezseniz bırakın direkt.

Bunlar dışında serbest ağırlıktan kaçınmanız doğru. Program önerisi yapmak saçma olur sizin belirlemeniz gerekiyor, harekette bir şey hissedemiyorsanız veya rahatsız ediyorsa programdan çıkarırsınız, çalıştığını hissediyor ve rahatsanız çıkarmazsınız kendinize göre optimize edin.

@Livo, 2.güne ekleyeceğim Dead Hang'i, son zamanlarda çok da karşıma çıkıyordu. Ve bu hareket aşağıdaki gibi Captains Chair ile yapılabilir herhalde.
Screenshot_20260807_121809_TikTok.webp

Program önerisi yapmak saçma olur sizin belirlemeniz gerekiyor,
Program önerisinden ziyade - öneriniz gibi - spesifik hareketler önerilmesi için ve programının genel akışı için fikir almak amacıyla açtım konuyu.
Mesela güçlenmesi ve esnemesi gereken en önemli yerlerden biri bacaklar ve sadece 2 makine hareketiye yeterli gelişimi sağlayabilir miyim bilemiyorum.

Karman çorman bir şey olmuş hocam bu program. Tam olarak neyin hedeflendiğini de anlamadım. 3 günlük bir programda 2 bilek hareketinin ne işi var mesela ? 3 gün full body gibi bir program varken niye böyle karman çorman bir şey yapılmış anlamadım. Çok amaçsız geldi.

@lindemann, ben de tam bilmiyorum hocam 😃, dediğim gibi Gemini ile birlikte yaptık. Böyle sora sora bir düzene oturtmaya çalışıyorum.

2 bilek hareketini de bileği güçlendirmek için ekstra çaba olsun amacıyla istedim. Tutuş ve bilek gücüm pek yok. Dumbbell ile olan hareketlerde bazen koldan önce el ve bilek yoruluyor (hammer curl gibi) ve koldan tam verim alamayabiliyorum.