Zeitnot

Yetkin
Yer
Malta
Selam, geceleri hayal kurmak ve düşünmekten uyuyamıyorum.

12'de yatağa girdim ve hala en ufak uykum yok.
Normalde 7 saat geceleri + okulda 2-3 bazen 4-5 saate kadar uyuyorum.
Geceleri 4-5 saat uyusam okulda yukarida dediğim gibi uyusam ileride ne kadar sorun olur?

Ciddi bir odaklanma sorunum olduğu için ders dinleyemiyorum, ergenlikten sonra mental ve kişilik olarak değiştiğim için de olabilir.
Yani dersi dinleyip dinlememek sorun değil, 1 haftada tüm dönemi hallediyorum.

Ben normalde 23:30 a kadar uyuyan insandım gece vardiyalarında çalıştıktan sonra uyku problemi ben de yaşıyorum sabah 6 da kalksam da 2 de uyuyorum.

Az uyuyarak delta ve theta evrelerini kısaltıyorsun. Bu da hafıza sorunlarına yol açarak, hücresel onarımı olumsuz etkiliyor. Sonra işte anksiyete, dikkat dağınıklığı gibi rahatsızlıklar ortaya çıkıyor. Hatta bir makalede insülin direncine bile yol açabileceğini okumuştum.

Yani dersi dinleyip dinlememek sorun değil, 1 haftada tüm dönemi hallediyorum.
Bu da oldukça yanlış. Bir sınavı geçmek için bir iki hafta yeterli gelir fakat bir sene sonra o bilgiye dair neredeyse hiçbir şey hatırlayamazsınız. Bu da düzenli tekrar yapılmaması ve teorik bilginin uygulamalı bir şekilde kullanılmaması kaynaklı oluyor.

Son düzenleme:
Bu da oldukça yanlış. Bir sınavı geçmek için bir iki hafta yeterli gelir fakat bir sene sonra o bilgiye dair neredeyse hiçbir şey hatırlayamazsınız. Bu da düzenli tekrar yapılmaması ve teorik bilginin uygulamalı bir şekilde kullanılmaması kaynaklı oluyor.

İleride hiçbir işime yaramayacağını düşündüğüm için çok umurumda değil, zaten dil alanında bir şey okumayı düşünüyorum.
Maksat meslek olsun diye.

1759244116656.webp