creazy
Başarılı
Çocuğa camii ortamını göstermedikçe veya toplu namaz ortamı bulmadıkça çocuğun alışmasını hatta namazı öğrenmesini bekleyebilirsiniz? Eminim çoğu kişi sağından solundan bakarak öğrenmiştir namazı, ha öyle olmalı mı? Tabii ki hayır. Tekrarlıyorum, 5 yaşındaki çocuklar namaz kılmalı demiyorum, 5 yaşındaki çocuklar din öğrensin demiyorum. 5 yaşındaki bir çocuk camiye girip namaz kılınca neden para cezası oluyor onu soruyorum. Eğer özgürlüğü savunuyorsak, bunu da savunmalıyız. Çünkü özgürlük adı altında Müslüman bir ailenin çocuğunu ibadethaneye götürmesine mani oluyoruz.
Söylediklerinizde temel bir çelişki var. Bir yandan '5 yaşındaki çocuk din öğrensin demiyorum' diyorsunuz, diğer yandan 'götürmezsek nasıl alışacak?' diye soruyorsunuz. Devletin uyguladığı ceza, çocuğun namaz kılmasına değil. Henüz oyun çağındaki bir çocuğun pedagojik olarak uygun olmayan bir ortamda, yetişkin sorumluluğuyla baş başa bırakılmasınadır. Bu durum özgürlüğü kısıtlamak değil, çocuğun gelişim sürecini ve haklarını korumaktır.