Bütçe
Ekipmanlar vesaire her şey dahil 100.000 TL
Makaleler
4
Hem yavaşlığından hem fiyatlarından otobüs illallah ettirdi. Bugün gittim, bayi ile konuştum, 50/125'lik motor baktım. Şimdi önümde üç seçenek var. Biri naked tarzı ancak manuel vites 89.000 TL (Arora AR06 50) 9 taksit, biri Cub (modelini bilmiyorum) 59.000 TL, 9 taksit ve diğeri ise otomatik Scooter 69.000 TL, 9 taksit (modelini yine bilmiyorum).

Sırf tipi ve yakıt tankının geniş olmasından dolayı manuel vites ve pahalı motor alınır mı? Kışın hangisi ile daha rahat ederim? Veya model marka öneriniz var ise alabilirim. Kış lastiği taktırıp kullanacağım motoru. Günlük yolum 4-3-3 km parçalı olacak şeklinde toplam 10 km falan olacak.

Şehrimde sert kış oluyor ancak ana yollar açık (evim ana yola 2 sokak ötede). Veya hiç bulaşma, kışın motor kullanılmaz mı dersiniz?

Teşekkürler.

(Ekipmanlar vesaire her şey dahil 100.000 TL.)

Hem yavaşlığından hem fiyatlarından otobüs illallah ettirdi. Bugün gittim, bayi ile konuştum, 50/125'lik motor baktım. Şimdi önümde üç seçenek var. Biri naked tarzı ancak manuel vites 89.000 TL (Arora AR06 50) 9 taksit, biri Cub (modelini bilmiyorum) 59.000 TL, 9 taksit ve diğeri ise otomatik Scooter 69.000 TL, 9 taksit (modelini yine bilmiyorum).

Sırf tipi ve yakıt tankının geniş olmasından dolayı manuel vites ve pahalı motor alınır mı? Kışın hangisi ile daha rahat ederim? Veya model marka öneriniz var ise alabilirim. Kış lastiği taktırıp kullanacağım motoru. Günlük yolum 4-3-3 km parçalı olacak şeklinde toplam 10 km falan olacak.

Şehrimde sert kış oluyor ancak ana yollar açık (evim ana yola 2 sokak ötede). Veya hiç bulaşma, kışın motor kullanılmaz mı dersiniz?

Teşekkürler.

(Ekipmanlar vesaire her şey dahil 100.000 TL.)
@Neoxa

Bisiklet dışında iki tekerlekli hiçbir şeyle deneyimim olmadı. Ama öğrenirim herhalde. 😀
Manuel alırsan eğer mutlaka, trafiğe kapalı alanda dene, mantığını kavra. Dersen ben uğraşmak istemiyorum scooter da alabilirsin. Ben hiç kullanmadım ama scooterler da yapıları gereği, nakedlar kadar kullanışlı değil gibi. Dönerken falan mesela, hissedilir farklar vardır.

Manuel alırsan eğer mutlaka, trafiğe kapalı alanda dene, mantığını kavra. Dersen ben uğraşmak istemiyorum scooter de alabilirsin. Ben hiç kullanmadım ama scooterler de yapıları gereği, nakedlar kadar kullanışlı değil gibi. Dönerken falan mesela, hissedilir farklar vardır.

Öğrenmek için uğraşırım ancak arabalardaki gibi dur kalk kullanımda uğraştırıyorlar mı? Bir de motorlarda arabalardaki gibi dandik otomatik vites sorun çıkartır manuel ömürlüktür gibi bir muhabbet var mı?

Sırf tipi ve depo hacminden dolayı pahalı motor alınmaz ama çin malı motor da alınmaz hocam. Hem parça bulunabilirliği hem de servis ağının yetersizliğinden dolayı uzak durulması gerekiyor.

Eğer naked motor alırsanız lastik ebatlarından dolayı kış şartlarında daha rahat edersin.

Temizini bulabilirsen 70-80 fiyat bantlarında honda dio önerebilirim. Genel olarak üzmeyecek bir motordur.

Öğrenmek için uğraşırım ancak arabalardaki gibi dur kalk kullanımda uğraştırıyorlar mı? Bir de motorlarda arabalardaki gibi dandik otomatik vites sorun çıkartır manuel ömürlüktür gibi bir muhabbet var mı?
Markadan markaya değişen bir konu hocam. Çin malı bir motorda 20.000 km de yapacağın masrafı Japon malı bir motorda belki de 80-90 bin km de yaparsın. Burda kullanım şekli de önemli tabi.

Sırf tipi ve depo hacminden dolayı pahalı motor alınmaz ama Çin malı motor da alınmaz hocam. Hem parça bulunabilirliği hem de servis ağının yetersizliğinden dolayı uzak durulması gerekiyor.

Bulunduğum şehirde servisleri var baktığım motorların. Tipi işin gırgırı, asıl önemli olan kışın kayıp bir yere girmemem. %10-15 bile fark ettirecekse razıyım fazladan 20-30k vermeye.

Temizini bulabilirsen 70-80 fiyat bantlarında Honda diyor önerebilirim. Genel olarak üzmeyecek bir motordur.

Bana kalsa ikinci el alacağımda taksit ve güven mevzusundan dolayı ailem pek yanaşmıyor.

Markadan markaya değişen bir konu hocam. Çin malı bir motorda 20.000 km de yapacağın masrafı Japon malı bir motorda belki de 80-90 bin km de yaparsın. Burada kullanım şekli de önemli tabii.

Amacım sadece ulaşım. Tın tın giderim tın tın dönerim. Hız merakım hiç olmadı.

Bulunduğum şehirde servisleri var baktığım motorların. Tipi işin gırgırı, asıl önemli olan kışın kayıp bir yere girmemem. %10-15 bile fark ettirecekse razıyım fazladan 20-30k vermeye.

Bana kalsa ikinci el alacağımda taksit ve güven mevzusundan dolayı ailem pek yanaşmıyor.

Amacım sadece ulaşım. Tın tın giderim tın tın dönerim. Hız merakım hiç olmadı.
Hocam o zaman naked öneririm. Hem bu şekilde manuel kullanmayı
öğrenirsin hem de ileride motor yükseltmek istediğin zaman zorluk çekmezsin.

Şöyle ek bir tavsiye olarak motora mutlaka koruma demiri veya takoz taktırman. Acemilikten kaynaklı elbet hatalar olacak, bu hatalarda motor en az hasarı alsın.

Ekipman konusuna biraz daha bütçe ayırman gerekiyor, özellikle kask kısmına. Yaşadığın şehir soğuksa kışlık ceket ve eldiven alman kesinlikle gerekiyor.

Hocam o zaman naked öneririm. Hem bu şekilde manuel kullanmayı.
Öğrenirsin hem de ileride motor yükseltmek istediğin zaman zorluk çekmezsin.

Şöyle ek bir tavsiye olarak motora mutlaka koruma demiri veya takoz taktırman. Acemilikten kaynaklı elbet hatalar olacak, bu hatalarda motor en az hasarı alsın.

Ekipman konusuna biraz daha bütçe ayırman gerekiyor, özellikle kask kısmına. Yaşadığın şehir soğuksa kışlık ceket ve eldiven alman kesinlikle gerekiyor.

Geçenki motomaxin %41 indirimini kaçırdığım için pişmanım. Şu an var mıdır uygun indirim yoksa kasım'ı bekle mi dersin? Takoz konusunda ise şehir içi biraz karışık, takoz arabalara falan sürtmez mi yanlarından geçerken?