Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mfsnmz

Uzman
Sistem:
  • CPU: 5600.
  • Anakart: B350M-A
  • GPU: RX 580 8 GB.
  • RAM: F4-3200C16D-8gvkb 2x8GB G.Skill
  • PSU: 600W.
Sisteme 16 GB RAM yeterli gelmiyor artık. 32'ye çıkarmayı düşünüyorum fakat aşağıya resmi ekledim. Anakartın sitesinde 4DIMM desteklemiyor diye belirtiyor 2 DIMM destekliyor bu RAM'de. Sizce alıp takmalı mıyım? Bilgisi olan yardım edebilir mi?

Ekran Alıntısı2.webp

Sistem:
  • CPU: 5600.
  • Anakart: B350M-A
  • GPU: RX 580 8 GB.
  • RAM: F4-3200C16D-8gvkb 2x8GB G.Skill
  • PSU: 600W.
Sisteme 16 GB RAM yeterli gelmiyor artık. 32'ye çıkarmayı düşünüyorum fakat aşağıya resmi ekledim. Anakartın sitesinde 4DIMM desteklemiyor diye belirtiyor 2 DIMM destekliyor bu RAM'de. Sizce alıp takmalı mıyım? Bilgisi olan yardım edebilir mi?

Eki Görüntüle 94561

4 slotsuz anakarta 2 slot takabilirsin kısaca 2x16 RAM alman gerekli. A serisi anakartlarda 4 slot olduğun sanmıyorum yani sonradan koymak için vs slot yeri de bırakmazlar 4 slot işi yaş.

Artı -1 Eksi
Çözüm
4 slotsuz anakarta 2 slot takabilirsin kısaca 2x16 RAM alman gerekli. A serisi anakartlarda 4 slot olduğun sanmıyorum yani sonradan koymak için vs slot yeri de bırakmazlar 4 slot işi yaş.

4 slotum var ama anakartın QVL listesinde mevcut RAM'in 1. ve 2. slotları tikli 4. slotu tiksiz kafamı o karıştırdı acaba aynısını alsam uyumlu çalışır mı diye.

Linkteki anakart ise 4 RAM takmak mümkün.
Bazen aynı bile olsa RAM uyumsuzluğu olabilir. 2x16 kit RAM almak daha mantıklı geliyor.

Kesinlikle daha mantıklı ama satıp 2x16 GB almayı düşündüm ama listede bulamadım o listede. https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/SocketAM4/PRIME_B350M-A/PRIME-B350M-A_Memory_QVL_180126.pdf?model=PRIME B350M-A

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım. Peki şu an aynısından alsam 4 slotu doldursam kumar mı olur sizce?

Net bir şey diyemeyiz ben farklı RAM'lerle 4 slotta çalıştım bir sıkıntı olmadı ama sizde de olmaz diyemeyiz, 4 slotta performans 2 FPS 3 FPS daha fark ediyor, yararlı ama bir garantisi yok.

Evet. Dual kitler daha iyi olacaktır ha 4 slot yaparsanız daha iyi mi evet daha iyi seçim sizin.
Benim asıl isteğim daha fazla performans değil şu an Rust'ta toplam 15900MB RAM kullanıyor. Ara ara donmalar yaşıyorum. Edge de sekmeler kendi kendine kapanabiliyor. 32'ye uyumlu bir şekilde çıkartıp anlık takılma yaşatmasın istiyorum.