neozoloftic

Başarılı
Yer
İstanbul
Merhabalar. Performans ve verimlilik konusunda yetersiz gelmeye başlaması, en ufak işlerimde bile aşırı derecede ısınarak kendini yavaşlatması ve sürekli yüksek devirde fan açmasıyla yıllarca bana adeta çile çektiren Athlon X4-860K işlemcili eski bilgisayarımı yakın zamanda emekli ettim. Akabinde; beni bir süre idare edecek daha modern bir sistem topladım. Şu anlık idareten topladığım için ekran kartı ve diskler gibi birçok parçayı eski sistemden yeni sisteme geçirdim, bu şekilde kullanıyorum.

Bilgisayarda yaptığım işlemlerden dolayı, benim için disk hızı genelde çok önemlidir. Bundan dolayı hazır sistemi yenilemişken SATA SSD teknolojisinden de kurtulmayı düşünüyorum.

Eski sistemimde ve şimdiki sistemimde ana disk olarak kullandığım SATA SSD de Samsung marka, normalde SSD başta olmak üzere depolama ürünleri konusunda her zaman Samsung tercih ederim. Fakat son zamanlarda NVMe SSD fiyatlarına baktım ve gördüm ki Samsung modelleri şu an benim için ulaşılamaz durumda. Bu nedenle uygun fiyatlı fakat kaliteden ve sağlamlıktan da çok ödün vermeyen başka muadil modellerin arayışına girdim.

Kronik sorunu bulunmayan, kalite, dayanıklılık ve özellikle uzun ömürlülük başta olmak üzere hız konusunda da beni üzmeyecek, aynı zamanda çok cep yakmayacak 1TB modeller önerebilir misiniz? Çok uçuk fiyatlarda olmayan bir Samsung bulabilirseniz onu da değerlendirebilirim. DRAM’li modeller benim için kesinlikle daha iyi olur.

Sistemimin özelliklerini aşağıya yazıyorum;
İşlemci: AMD Ryzen 5 1600 AF
Anakart: ASRock B450M-HDV R4.0
RAM: Corsair Vengenance 2x8GB DDR4 3200MHz
Ekran kartı: Biostar RX560 4GB
SSD: Samsung 870 QVO 1TB SATA
HDD: WDC WD2500AVVS-63L2B0 250GB SATA

Son düzenleme:
Merhabalar. Performans ve verimlilik konusunda yetersiz gelmeye başlaması, en ufak işlerimde bile aşırı derecede ısınarak kendini yavaşlatması ve sürekli yüksek devirde fan açmasıyla yıllarca bana adeta çile çektiren Athlon X4-860K işlemcili eski bilgisayarımı yakın zamanda emekli ettim. Akabinde; beni bir süre idare edecek daha modern bir sistem topladım. Şu anlık idareten topladığım için ekran kartı ve diskler gibi birçok parçayı eski sistemden yeni sisteme geçirdim, bu şekilde kullanıyorum.

Bilgisayarda yaptığım işlemlerden dolayı, benim için disk hızı genelde çok önemlidir. Bundan dolayı hazır sistemi yenilemişken SATA SSD teknolojisinden de kurtulmayı düşünüyorum.

Normalde SSD başta olmak üzere depolama ürünleri konusunda her zaman Samsung tercih ederim, eski sistemimde ve şimdiki sistemimde kullandığım SATA SSD de Samsung marka. Fakat son zamanlarda NVMe SSD fiyatlarına bakmamla, Samsung modellerinin şu an benim için ulaşılamaz durumda olduğunu gördüm. Bu nedenle uygun fiyatlı fakat kaliteden ve sağlamlıktan da çok ödün vermeyen başka muadil modellerin arayışına girdim.

Kalite, dayanıklılık ve özellikle de uzun ömürlülük başta olmak üzere, hız konusunda da beni üzmeyecek ama aynı zamanda da çok cep yakmayacak 1TB modeller önerebilir misiniz? (Çok uçuk fiyatlarda olmayan bir Samsung bulabilirseniz onu da önerebilirsiniz) DRAM'li modeller olursa kesinlikle daha iyi olur benim için.

Sistemimin özelliklerini aşağıya yazıyorum;
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 1600 AF
  • Anakart: ASRock B450M-HDV R4.0
  • RAM: Corsair Vengenance 2x8GB DDR4 3200MHz
  • Ekran kartı: Biostar RX560 4GB
  • SSD: Samsung 870 QVO 1TB SATA
SSD: https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...ceria-pro-1tb-m-2-disk-fiyati,1630047559.html (3.400TL)

SSD Soğutucu: https://www.gaming.gen.tr/urun/5652...gutucu-blogu-2-yil-birebir-degisim-garantili/ (260TL)