B450M anakarta Windows 7 nasıl kurulur?

Hocam ne suçum vardı ya.

Konuya benden daha hakimsin bana dislike attığına göre. Öyle YouTube'da bir tane rehber bulup onu okurun önüne atıp bu şekilde kurabilirsiniz demekle olmuyor o. İşler madem biliyorsun göster bakalım, takip et, adım adımı Windows 7 kurmasını sağla da görelim.

Rehberi sen atmamışsın ama kabak sana patladı.

İfadeler: 470

Rehber işe yaramazsa?

Nostalji için arada Windows 7 Dual boot yapmak istiyorum. Fakat UEFI desteği ve USB 3.0 sürücülerini nasıl entegre edeceğim bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Hocam UEFI ile nasıl kurulacağını tam olarak bilmiyorrum ancak USB 3.0 entegre etmek için bir yol biliyorum. Umarım işe yarar.

NTLite'ı indirin bilgisayarınıza ardından indirdiğiniz ISO'yu ayıklayınız. Hemen ardından sol üstteki ekle seçeneğinden görüntü dizinini seçiniz ve klasöre ayıkladığınız ISO'yu seçiniz. Daha sonra indirmek istediğiniz edisyonu çift tıklayıp seçiniz. Edisyon yüklendikten sonra, Şu linkten double driver programını indirin ve yükleyin. Daha sonra, double driver açın > yedekle >geçerli sistemi tara > devam > kayıt yerini seçin / "her sürücüyü ayrı klasöre kaydet" seçip ileri basın > işlem tamamlanınca "tamam"a basın ve double driver programını kapatın. Daha sonra NTLite yazılımına geri dönün ve driver/sürücü sekmesine yedek aldığınız sürücüyü atın. İşlem tamamlandıktan sonra en alttan uygula sekmesinden ardından seçenekler sekmesinden ISO oluştur tikini seçip kaydedilmesi istediğiniz konumu seçin ve sol üstten işlem seçeneğini seçin.

Son düzenleme:
Nostalji için arada Windows 7 Dual boot yapmak istiyorum. Fakat UEFI desteği ve USB 3.0 sürücülerini nasıl entegre edeceğim bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
Bende B450 anakartta Windows 7 kullanıyorum, fakat ekran kartınızın ne olduğunu öğrenebilir miyim? Eğer RTX 40 serisinden bir ekran kartı kullanıyorsanız, Windows 7 ile uğraşmanın bir anlamı yok çünkü son Windows 7 destekli Nvidia sürücüsü RTX 30 serisinde kaldı.

ISO olarak ise bunu önerebilirim: Windows 7 Updated v5 : Microsoft : Free Download, Borrow, and Streaming : Internet Archive USB 3.0 sürücüleri entegre şekilde geliyor.

BIOS'unuzda CSM seçeneği varsa, UEFI kurulum ile uğraşmak yerine CSM'yi aktif etmenizi öneririm. Eğer illa ki "UEFI kurulum olmak zorunda" diyorsanız, UefiSeven ile iyi şanslar: GitHub - manatails/uefiseven: An EFI loader that emulates int10h interrupts needed for booting Windows 7 under UEFI Class 3 systems.

Son düzenleme:
Uefi yi Recep Baltaşın eski forumda buldum çok basit bir alternatif yöntem paylaşmış. Ama Usb3.0 ve Ahci driver hala çözemedim. Önceden bir araç vardı her şeyi entegre etmek için bulamadım bir türlü.

Benim yöntemi denediniz mi?

GTX 1660 Ti

Benim yöntemi denediniz mi?
Valla çok karışık siz sanırım bana sistemdeki sürücüleri yedekleyip iso yazdırıyorsunuz gibi geldi.

CSM açık ama disk gpt hatası alıyorum en iyisi uğraşmamak saol. Konu kapatılabilir.

Hocam işlemciniz nedir?

Hocam verdiğiniz yöntemle kurmayı başardım Windows 7`yi. Fakat Nvidia sürücüsü kurulmuyor daha doğrusu kurulum başarılı olduğu halde sürücü kurulmuyor. Gtx1660ti ekran kartı. Sizde yaşadınız mı bu sorunu ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…