cansxxr

Yetkin
Bilgisayar topladım bir ara ve ekran kartını geç alacagimi düşündüğüm için idarelik 2200G APU işlemci aldim. Bir sure sonra MSI Gaming X GTX 1060 aldım ve işlemcim yeterli gelmiyor darboğaz yapmıyor evet ama saçma şekilde performans düşüklüğü var işlemciden dolayı. Afterburner'den bir ara baktığımda fark etmistim. Ve bir de ikili satılan Patriot 8 GB 3200MHz (16CL diye hatırlıyorum) RAM var bunu Dual channel yapmak istiyorum 16 GB olacak sekilde.
Hangi RAM'i önerirsiniz Dual olabilecek?
Bir de işlemci ne öneriyorsunuz çok pahalıya kacmacak iyi bir performans verecek bir işlemci?

Anakart: ASUS B450M K II.
Ekran kartı: MSI Gaming GTX 1060.
İşlemci: Ryzen 2200G.
RAM Patriot 8 GB 3200MHz.

RAM işi biraz sıkıntılı. Tam RAM modelinizi bilmem lazım yoksa mavi ekran yemeniz olası.
5600 işlemciyi ileriye dönük olarak önerdim bütçenizi bilmiyorum. Bütçeniz yüksekse çok daha iyileri var. Bu arada 5. nesil bir Ryzen işlemci takmadan önce BIOS'u güncellemeyi unutmayın. BIOS güncellemeden 5. nesil işlemciyi takarsanız görüntü alamayabilirsiniz.

CPU-Z | Softwares | CPUID CPU-Z indirip RAM'in aynısını alırsan sıkıntı olmaz.

Hocam RAM çift satılan RAM o yüzden aynısını almam için direk setini almam lazım ona da değmez ben onunla uyucam bir şey arıyorum.

RAM işi biraz sıkıntılı. Tam RAM modelinizi bilmem lazım yoksa mavi ekran yemeniz olası.
5600 işlemciyi ileriye dönük olarak önerdim bütçenizi bilmiyorum. Bütçeniz yüksekse çok daha iyileri var. Bu arada 5. nesil bir Ryzen işlemci takmadan önce BIOS'u güncellemeyi unutmayın. BIOS güncellemeden 5. nesil işlemciyi takarsanız görüntü alamayabilirsiniz.

Hocam dediğim gibi Patriot 8 GB 3200MHz CL16. BIOS sıkıntı değil onu önceden USB'sini hazırlayacağım zaten içinde CD'si vardı ama kasada CD girişi yok hazırlayacağım onu. Sadece sisteme uygun pahalı olmayan iyi performans verecek orta derece bir işlemci lazım dediğine bakacağım teşekkürler başka önerin varsa beklerim.

Hocam RAM çift satılan RAM o yüzden aynısını almam için direk setini almam lazım ona da değmez ben onunla uyucam bir şey arıyorum.

Hocam dediğim gibi Patriot 8 GB 3200MHz CL16. BIOS sıkıntı değil onu önceden USB'sini hazırlayacağım zaten içinde CD'si vardı ama kasada CD girişi yok hazırlayacağım onu. Sadece sisteme uygun pahalı olmayan iyi performans verecek orta derece bir işlemci lazım dediğine bakacağım teşekkürler başka önerin varsa beklerim.
Bu mu?

Hangisi daha iyi performans verir sistemimle ona göre hangisi daha iyiyse alabilirsem onu alirim alamazsam yetecek bir şey.
Önerilen 3 işlemci arasında en iyi performansı benim attığım yani 5600 verir. Onun hemen ardından 5500 gelir. O da haşmetlidir. En ezikleri ise Ryzen 3 3100 olur. Ha ayrıca Ryzen 5 5500 PCI-E 4.0 desteklemiyor. Bu yüzden 5600 daha ileriye dönük olur.

Evet sanırım bu teklisi var mış galiba aldığım adam tekli satılmıyor almaktan emin misin dediği için yok sanıyordum. Baktığımda da yoktu ya ben bulamadım ya da artık satılıyor.
Siz yine CPU-Z ile RAM modelinize bakın. Çok hassas bir parça RAM. En ufak uyuşmazlıkta bile mavi ekrana düşersiniz. İşinizi sağlama alın bu yüzden.

Önerilen 3 işlemci arasında en iyi performansı benim attığım yani 5600 verir. Onun hemen ardından 5500 gelir. O da haşmetlidir. En ezikleri ise Ryzen 3 3100 olur.

Hocam bunlar bir tık düşündüğümden yuksek biraz daha uygun iyi bir şey yok mu? 3100le bunların arasında bir şey.

Önerilen 3 işlemci arasında en iyi performansı benim attığım yani 5600 verir. Onun hemen ardından 5500 gelir. O da haşmetlidir. En ezikleri ise Ryzen 3 3100 olur.

Siz yine CPU-Z ile RAM modelinize bakın. Çok hassas bir parça RAM. En ufak uyuşmazlıkta bile mavi ekrana düşersiniz. İşinizi sağlama alın bu yüzden.

Bakacağım zaten şu an almayacağım hazır bilgim olsun dursun diye. Açtım konu geri eve döndüğümde bakip alacağım büyük ihtimal. İşlemci yi bilimde iyi işe yarayan bir şey uygun yeter.