Kardeşimin bilgisayarı Prime B450M K II anakart, Ryzen 5 5500 işlemci ve RX6600 ekran kartı kullanmaktaydı.
Dün gece Roblox oynarken sistemi aniden kapandı ve görüntü gelmemeye başladı. Bir süre bekledikten sonra Windows'u sıfırlamak istedim ve güvenli modda başlatmak istedim. Her ne oldu ise o andan sonra başladı. Windows ön yükleme ekranında sistem kendini resetliyor, live USB'den herhangi bir Linux, Windows ISO'su açmaya çalıştığımda boot etmiyor. Ancak Windows recovery mod sorunsuz şekilde boot ediyordu.
Anakartın BIOS'unu kontrol ettiğimde işlemci sıcaklığının yükseldiğini fark ettim. Boşta 60 dereceleri görüyordu ve sistem bu yüzden reset atıyor diye düşündüm. Sonra termal macun yeniledim ama sorun çözülmedi. Soğutucuyu tam taktım, macunu tam sürdüm ama sorun aynıydı. Ek olarak kasa hiç sıcak durmuyordu, işlemci gerçekten ısınma sorunu yaşasaydı Windows kurtarma modunda bile reset atardı.
Sorunu nasıl çözebilirim? Undervolt atmayı denedim, işlemci sıcaklığı düşürse de resetleme devam etti.
Sorun çözüldü ise tamamdır. PSU kaynaklı olduğunu yine tam düşünmüyorum.
Kardeşimden aldığım bilgiye göre macun yenilemeden önce zorlayıcı oyunlarda 80 dereceyi gördüğünü söylüyordu. Ayrıca sistem boşta artık 40-44 derecelere kadar düştü.
Kardeşimden aldığım bilgiye göre macun yenilemeden önce zorlayıcı oyunlarda 80 dereceyi gördüğünü söylüyordu. Ayrıca sistem boşta artık 40-44 derecelere kadar düştü.
Ama o ara sıra oluyordu temizlik ve bakım yapmadığımız sürece. Temizleyince sorun çözülmüştü. Hatta kardeşim kasaya dokunduğunda aşırı sıcak olduğunu söyledi.
Ama o ara sıra oluyordu temizlik ve bakım yapmadığımız sürece. Temizleyince sorun çözülmüştü. Hatta kardeşim kasaya dokunduğunda aşırı sıcak olduğunu söyledi.
Başka bir kablo ile deneyeceğim o zaman. Ya bir de Windows pe ortamında sıcaklık bakabileceğimiz bir yazılım var mı? Kurtarma modu bile birkaç teşhis belirleyebilir.
Başka bir kablo ile deneyeceğim o zaman. Ya bir de Windows pe ortamında sıcaklık bakabileceğimiz bir yazılım var mı? Kurtarma modu bile birkaç teşhis belirleyebilir.
Güzel gelişmeler var. Windows'a mucizevi şekilde girdi.
Windows 11'in kendi resetlemesini yapınca sistem sorunsuz açıldı. USB üzerinden hala hiçbir şey boot etmiyor ama en azından Windowsa giriyor.
1 saat OCCT yaptım ve sistem sağ çıktı. Şuan Furmark + Prime95 yapıyorum.
Windows 11'in kendi resetlemesini yapınca sistem sorunsuz açıldı. USB üzerinden hala hiçbir şey boot etmiyor ama en azından Windowsa giriyor.
1 saat OCCT yaptım ve sistem sağ çıktı. Şuan Furmark + Prime95 yapıyorum.