EmirhanAltunel

Başarılı
Selam arkadaşlar,

Yeni bir bilgisayar topladım fakat br türlü açılmadı. Aşağıdaki parçalarda uyumsuzluk olma ihtimali var mıdır acaba?
Anakart: ASUS Prime B850M-K
İşlemci: Ryzen 7 9700X.
RAM: 1x32 Kingston KF560C30BBE.

Arkadaşımın RAM'ini kullandığımda BIOS ekranına girebildim. Modelini bilmiyorum, sadece Lexar marka 16 GB 5600MHz olduğunu biliyorum. İki RAM'i de takınca yine açılmadı.

Şimdiden teşekkürler.

29 bin tl ye aldım sıfır olarak 48gb.

2x24 kullanılır, sorun olmaz. M-die olduğu bilinerek alınır ama 24'lük olanlar. Hynix'te 3 Gbit A-die yok, 2 Gbit A-die var. 2x24 GB 6000 MT/s CL30 Hynix ve M-die olduğu kesin yani. 100.000 TL de olsa fark etmez bu durum.

2x24 kullanılır, sorun olmaz. M-die olduğu bilinerek alınır ama 24'lük olanlar. Hynix'te 3 Gbit A-die yok, 2 Gbit A-die var. 2x24 GB 6000 MT/s CL30 Hynix ve M-die olduğu kesin yani. 100.000 TL de olsa fark etmez bu durum.
Almakla iyi mi yaptım kötü mü bilemedim konu açmıştım ramle ilgili sizi etiketlemiştim dönüş yapmadınız.

Almakla iyi mi yaptım kötü mü bilemedim konu açmıştım ramle ilgili sizi etiketlemiştim dönüş yapmadınız.

Etiketler görünmüyor bazen ya da araya kaynıyor. 2x24'ler revize M-die oluşu nedeniyle alınabilir. Ama fiyat yüksek tabii, ona yorum yok. OC elverişlidir bu, aktif soğutma olmadan iyi değildir ama. M-die, M-die'dır. Revize olması çok bir şey değiştirmiyor, A-die gibi voltaj tolerasyonu yoktur ve voltaj ihtiyacı yüksektir. 6000 MT/s CL28 ayarlayıp geçersin yani, o olur.

Son düzenleme:
Arkadaşımın sisteminde dediğiniz gibi denedim ve yine açılmıyor. Anladığım kadarıyla bana iade yolu gözüktü. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Arkadaşının sistemde de bu aldığın RAM çalışmıyorsa, direkt iade edin, şimdilik bir tane Patriot Venom 16 GB 6000MHz CL30 alın 11.000 TL civarına. Sistemi açıp bir temiz Windows kurun, BIOS'u güncelleyin, sistemi teste tabii tutun, başka sorun olmadığından emin olduğunuz da RAM'leri yükseltirsiniz.

Etiketler görünmüyor bazen ya da araya kaynıyor. 2x24'ler revize M-die oluşu nedeniyle alınabilir. Ama fiyat yüksek tabii, ona yorum yok. OC elverişlidir bu, aktif soğutma olmadan iyi değildir ama. M-die, M-die'dır. Revize olması çok bir şey değiştirmiyor, A-die gibi voltaj tolerasyonu yoktur ve voltaj ihtiyacı yüksektir. 6000 MT/s CL28 ayarlayıp geçersin yani, o olur.
Sahibinden aldığım için normalde 48gb ramlerin fiyatı yüksek dursun mu satayım mı ?

Sahibinden aldığım için normalde 48gb ramlerin fiyatı yüksek dursun mu satayım mı ?

Ben bundan şaşmam, Gaming için ötesine ihtiyaç yok:

A-die olduğu garanti zaten. M-die hiçbir türlü uğraşmak istemem. Kendisi ayrı dert, revize olanı ayrı dert.

Ben bundan şaşmam, Gaming için ötesine ihtiyaç yok:

A-die olduğu garanti zaten. M-die hiçbir türlü uğraşmak istemem. Kendisi ayrı dert, revize olanı ayrı dert.
48 gb yada 64 olanı yok mu önerdiğin.

@Ayhan Dönmez M-die dediğimiz ram hynix çıktı.

Son düzenleme: