Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

eneshysh

Yetkin
Makaleler
2
Yer
Antalya
  • AMD Ryzen 5 2600
  • Gigabyte B450M S2H
  • Adata D10 8x2 16 GB 3000MHz
  • Cooler Master kule tipi işlemci soğutucusu

Sistemi 5 senedir kullanıyorum böyle bir sorun hiç olmamıştı. Geçen gün işlemci soğutucusu takırdıyor diye kasaya yumruk atmıştım ve soğutucu yerinden çıkıp aşağıya doğru töllenmişti. Bilgisayarın ekranı donmuştu, RAM'leri tak çıkar yapıp soğutucuyu yeniden oturtunca düzeldi ama bu sorun başladı. Şu an ise donanıma 8 GB ayrılmış ve üstelik 2666 MHz'da çalışıyor.

BIOS'u güncelledim, soğutucuyu yeniden tak çıkar yaptım, msconfig saçmalıklarıyla uğraştım. Hala sorun devam ediyor. Araştırdığımda Recep hoca işlemci soğutucu CPU'ya baskı yaparsa RAM'ler okunmayabilir yazıyor diye yeniden tak çıkar yaptım halen aynı, ki sanırım bu durum Intel için geçerliymiş.

Ne yapayım?

1734425367522.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İki ihtimal var: Ya RAM'lerden bir tanesi arızalanmış ya da işlemcinin pinleri soğutucu yere düşünce arızalandı. Önce RAM'leri tek tek takıp dene, olmazsa işlemciyi sök ve tekrar geri monte et.

Sorunun RAM kaynaklı olduğunu düşünmüyorum açıkçası. İşlemci pinleri ya da işlemci temas sorunu gibi.
İki ihtimal var: Ya RAM'lerden bir tanesi arızalanmış ya da işlemcinin pinleri soğutucu yere düşünce arızalandı. Önce RAM'leri tek tek takıp dene, olmazsa işlemciyi sök ve tekrar geri monte et.

Sorunun RAM kaynaklı olduğunu düşünmüyorum açıkçası. İşlemci pinleri ya da işlemci temas sorunu gibi.

Çözüm
Önce RAM'leri tek tek takıp dene
Akşam deneyeceğim hocam. Bu şekilde çözüme ulaşan çok kişi var mış, umarım bende de çalışır.

İşlemci pinleri ya da işlemci temas sorunu gibi.
Vurduğum zaman işlemci soğutucu yerinden hafif çıkmasına rağmen işlemci olduğu gibi duruyordu. Umarım bir şey olmamıştır, akşam bunu da tak çıkar yapayım ve pinleri inceleyeyim. Teşekkürler cevap için.

@Recep Baltaş
Hocam konuyu güncellemeyi unutmuşum. RAM'leri tek tek takıp çalıştırınca sorun çözüldü, teşekkürler.

1736586896521.webp

Son düzenleme: