Hocam AM4 soket için en yüksek işlemciyi almak biraz mantıksız kaçıyor. O kadar para vermek yerine AM5'e geçmek mantıklı. Ben de kendim 1 ay önce 5600Xden 5700X3D ye geçtim. 6500TL'ye almıştım. Eğer amacınız oyun ise tavsiye ederim. F/P olarak da 5800X öneririm.

Hocam AM4 soket için en yüksek işlemciyi almak biraz mantıksız kaçıyor. O kadar para vermek yerine AM5'e geçmek mantıklı. Ben de kendim 1 ay önce 5600XDEN 5700X3D ye geçtim. 6500TL'ye almıştım. Eğer amacınız oyun ise tavsiye ederim. F/P olarak da 5800X öneririm.

AM5'e nasıl geçiyoruz hocam? Yeni anakart mı almam lazım?

Rev 1.5 olmadigi takdirde DS3H gayet guzel bir anakart. RAM'lerinizden de memnunsaniz AM5 gecmek icin pek sebep goremedim. GPU 4060 Ti sonucta.

Oyun odakli olacaksa 5700X3D stoklari yok olmadan kapin derim. Gecenlerde DFS Bilgisayar bayagi uyguna satiyordu ancak al satcilar bitirmisti stogunu. Geri gelmistir belki.

Rev 1.5 olmadigi takdirde DS3H gayet guzel bir anakart. RAM'lerinizden de memnunsaniz AM5 gecmek icin pek sebep goremedim. GPU 4060 Ti sonucta.

Oyun odakli olacaksa 5700X3D stoklari yok olmadan kapin derim. Gecenlerde DFS bilgisayar bayagi uyguna satiyordu ancak al satcilar bitirmisti stokunu. Geri gelmistir belki.

Sadece CS2 oynuyorum onun için oyun odaklı olacak. Dediğiniz modeli araştıracağım. Farklı önerileriniz var mı? F/P'nin bir üstünü de alabilirim bütçem biraz var.

Farklı önerileriniz var mı? F/P'nin bir üstünü de alabilirim bütçem biraz var.
5700X3D'nin ustu zaten sadece core count olarak daha fazla CPU'lar oluyor AM4'de. CS2 odakli bir CPU istiyorsunuz, bu yuzden 5900X veya 5950X'e gerek yok. 3D onbellekten de mahrum kalirsiniz o modeller ile.

Bu yuzden 5700X3D guzel bir nokta.