ALee

Uzman
Merhaba,

Yeni anakart, işlemci ve RAM montajı yaptım ama anakartta DRAM( sarı/turuncu) ışığı yanıyor ve ekran gelmiyor. İnternette yazan çözümleri denerim Q Flash ile BIOS güncelleme de yaptım. Ramları teker teker her slotta temizleyerek de denedim ama hiçbir şekilde sorunu aşamadım. Bir çözümü var mıdır? Yardımcı olabilecek varsa cok sevinirim. Teşekkürler.

Anakart: ASUS TUF gaming B650-Plus Wi-Fi
İşlemci: Ryzen 7 7800XD3.
RAM: Corsair Vengeance RGB CMH32GX5M2E6000Z36 32 GB (2x16) DDR5 6000 MHz CL36 RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam olarak aynı sorunu yaşadım TUF gaming B550M-Plus serisinde bağlantılarımı kontrol ettiğimde işlemci fan kablosunun pimini RGB aydınlatma soketine takmışım ikisi aynı yerde biri birine benziyor, sonra tek RAM ile slotları tek tek deneyerek çalıştırmayı başardım.

Tam olarak aynı sorunu yaşadım TUF gaming B550M-Plus serisinde bağlantılarımı kontrol ettiğimde işlemci fan kablosunun pimini RGB aydınlatma soketine takmışım ikisi aynı yerde biri birine benziyor, sonra tek RAM ile slotları tek tek deneyerek çalıştırmayı başardım.
Tam olarak nereye taktınız acaba ekran görüntüsü atabilir misiniz? Ekran görüntüsünde olan en üst dahil 3 pini de denedim ama olmadı

Dosya Ekleri

• IMG_9661.webp
    IMG_9661.webp
    577,9 KB · Görüntüleme: 123
  • IMG_9662.webp
    IMG_9662.webp
    587,4 KB · Görüntüleme: 115
Son düzenleme:
Ben işlemci fanı kullanıyorum farklılık gösterebilir ama aynı turuncu led uyarı ışığı yanıyordu bağlantında bir problem var gözden geçirmelisin.

Tam olarak nereye taktınız acaba ekran görüntüsü atabilir misiniz? Ekran görüntüsünde olan en üst dahil 3 PIN'i de denedim ama olmadı.

Sıvı soğutucunun güç kablosunuda kontrol et sürekli çalışması için 12volt yazan sokete takılması lazım ona benzeyen bir yer daha var oraya yanlışlıkla takmış olabilirsin.

Ben işlemci fanı kullanıyorum farklılık gösterebilir ama aynı turuncu led uyarı ışığı yanıyordu bağlantında bir problem var gözden geçirmelisin.

Sıvı soğutucunun güç kablosunuda kontrol et sürekli çalışması için 12volt yazan sokete takılması lazım ona benzeyen bir yer daha var oraya yanlışlıkla takmış olabilirsin.

12 volt olarak anakartta belirtilen yere de taktım ama turuncu ısık devam ediyor. Diğer kabloları da kontrol ettim yanlıs yok gibi ya da ben gözden kacırıyorum. Sabahtan beri uğrasıyorum istanbul anadolu yakasında götürebileceğim bir yer var mıdır bildiğiniz. Son çare olarak.

Turuncu LED ışığının anlamı DRAM hatası montajı ilk yaparken RAM'leri 1. ve 3. slota taktıysan sonradan 2. ve 4. slota aldıysan yine hata veriyor direk Power'in düğmesini kapatıp sadece 2. slota 1 tane takıp dene çalışırsa sistemi kurduktan sonra diğerini takarsın, takmadan önce RAM ucunu temizle Recep Baltaş hocamız çözer bu işi ama son çare servise göster Anadolu'yu bilmiyorum.

Geceden beri görebildiğim tüm adımları denedim fakat çözemedim bir türlü, CMOS temizleme, bios pili cıkartma, her iki ram’ide tüm slotlarda denemek, Q flash bios güncelleme( bios’un son 3 versiyonlarını denedim), kabloların kontrolü.

Baska atladıgım bir çözüm var mıdır?

0 sistem topladım ve aynı sorunu yaşıyorum.. Sorunu çözebildiysen lütfen yardımcı olabilir misin?

Bende Anadolu yakası Pendik'teyim..

Son düzenleme: