Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
Tamamen israf olur. İşlemcin ne? Undervolt yaparsan ya da soğutucun yetersizse onu güncellersen fark olur, aksi takdirde fark olmaz.Merhaba arkadaşlar. Şu anda ASUS ROG STRIX B650E-E kullanıyorum. ASUS ROG STRIX X870E-E anakarta geçmek istiyorum. Acaba işlemci sıcaklığı düşer mi? Düşerse ne kadar fark olur?
yusufklncc
Üstün
- Makaleler
- 9
Kasanızı değiştirmek anakartınızı değiştirmekten daha fazla katkı sağlar işlemci sıcaklığı düşüşüne. İşlemci sıcaklığını düşürmek için yapılabilecek en son şey bile değil.
Anakart değiştirmenizin size faydası olmaz, elinizde iyi bir anakart var zaten. Kasanız dahil tüm bileşenlerinizin marka modelini yazıp bir de kasada kaç adet fan var, işlemcinizi ne ile soğutuyorsunuz detay verirseniz ona göre ben ya da diğer forum üyeleri yardımcı olacaktır.
- Makaleler
- 1
Zaten IHS İntel'e göre daha kalın ve kare şeklinde, contact frame falan taksan da bu işlemcilere etkisi çok az AM5'te kare dizayndan dolayı. Hotspot da orta kısmın biraz altında, İntel'den burası da farklı. Çiplet dizayndan dolayı CCD ve IOD sıcaklıkları farklı, asıl sıcaklığı IOD belirliyor boştaki ondan sıcak çalışıyor bu seri, yükteki sıcaklığı CCD devralıyor.
Kasa kapağı açık kullan bir müddet ve fanlara manuel devir ayarla. Hangi macunu kullandın bilmiyorum bu da bir etken. IHS anlattığım gibi verimsiz bu seride ve IO Die sıcak çalışıyor özellikle. Anakartan ziyade AIO güncellemeye gidebilirsin belki o işe yarar bir miktar ama boştaki dereceyi azaltamazsın anlattığım nedenlerden dolayı. SoC voltaj 1.1-1.15 dolaylarına falan düşürmen lazım ki anca 40 altını görsün. iGPU kapatman lazım. Global C-State Auto Enabled gelmeli ASUS kartta, o da bir taraftan önemli. Kartında Q-Code var, boşta Windows ile güvenli mod işlemci derecelerini karşılaştır, aradaki fark çoksa Windows'taki çerçöpleri silmen lazım Armory crate gibi.
Kasa kapağı açık kullan bir müddet ve fanlara manuel devir ayarla. Hangi macunu kullandın bilmiyorum bu da bir etken. IHS anlattığım gibi verimsiz bu seride ve IO Die sıcak çalışıyor özellikle. Anakartan ziyade AIO güncellemeye gidebilirsin belki o işe yarar bir miktar ama boştaki dereceyi azaltamazsın anlattığım nedenlerden dolayı. SoC voltaj 1.1-1.15 dolaylarına falan düşürmen lazım ki anca 40 altını görsün. iGPU kapatman lazım. Global C-State Auto Enabled gelmeli ASUS kartta, o da bir taraftan önemli. Kartında Q-Code var, boşta Windows ile güvenli mod işlemci derecelerini karşılaştır, aradaki fark çoksa Windows'taki çerçöpleri silmen lazım Armory crate gibi.
PC Uzmanı
Başarılı
Neden düşsün ki hocam? Sadece anakartın VRM ısıları düşer o kadar.
Bilemedim ki hocam baktım bir videoda görmüştüm aynı işlemci ve termal macun ile adam X870e kullanıyordu onda farklıydı ısı.
Tamamen israf olur. İşlemcin ne? Undervolt yaparsan ya da soğutucun yetersizse onu güncellersen fark olur, aksi takdirde fark olmaz.
Ryzen 7 9800X3D.
Anakart değiştirmenizin size faydası olmaz, elinizde iyi bir anakart var zaten. Kasanız dahil tüm bileşenlerinizin marka modelini yazıp bir de kasada kaç adet fan var, işlemcinizi ne ile soğutuyorsunuz detay verirseniz ona göre ben ya da diğer forum üyeleri yardımcı olacaktır.
Kasa Cooler Master TD500 V2 4 tane kasa fanı var sıvı soğutma var.
Islemci yükte kac derecede calisiyor? Sogutucun nedir? Fan devri bu kac sicaklikta?
Yükte cyberpunk oynuyorum 4k da 60 derece çalışıyor dedim ne alaka sonuçta 4k oynuyorum neden 60 derece soğutucum ASUS ROG Ryujin 3 ARGB Extreme.
- Makaleler
- 1
Undervolt yaptığında da durum böyle mi? 60 yüksek derece sayılmaz.Bilemedim ki hocam baktım bir videoda görmüştüm aynı işlemci ve termal macun ile adam X870e kullanıyordu onda farklıydı ısı.
Ryzen 7 9800X3D.
Kasa Cooler Master TD500 V2 4 tane kasa fanı var sıvı soğutma var.
Yükte cyberpunk oynuyorum 4k da 60 derece çalışıyor dedim ne alaka sonuçta 4k oynuyorum neden 60 derece soğutucum ASUS ROG Ryujin 3 ARGB Extreme.
Arkada bahsettiğim çerçöpler çalışıyordur, onlar +5 +10 ekliyor.
PC Uzmanı
Başarılı
Undervolt yaptığında da durum böyle mi? 60 yüksek derece sayılmaz.
Arkada bahsettiğim çerçöpler çalışıyordur, onlar +5 +10 ekliyor.
Undervolt hiç yapmadım hocam yapmayı da bilmiyorum ama yani çözünürlük sonuçta 4K olduğundan yani yük binmiyor hiç dedim 60 yüksek mi ki acaba bir de ASUS'un en iyi sıvı soğutması da var.
@Xbox 360E hocam VRM sıcaklığı işlemci sıcaklığını etkilemez mi? Şu konuyu da görmüştüm merak ediyorum https://www.google.com/amp/s/www.te...islemci-sicakligini-etkiler-mi.2700679/?amp=1
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet
-
Red ve linear Black Switch'lerden daha sessiz Switch'ler hangileridir?
- Koneko Toujou
-