60 derece cok dusuk bir sicaklik. Fan sesinden sikayet etmiyorsan sistemde hicbir degisiklik yapmana gerek yok.Undervolt hiç yapmadım hocam yapmayı da bilmiyorum ama yani çözünürlük sonuçta 4K olduğundan yani yük binmiyor hiç dedim 60 yüksek mi ki acaba bir de ASUS'un en iyi sıvı soğutması da var.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
Orası öyle tabi ama +10 fazlası var gibi, büyük ihtimal ASUS ROG diye tak çalıştır kullanıyor sistemi, bu işlemciler çok verimli değil. Adında ROG var diye de malesef en iyisi olmuyor çoğunlukla. 1440p'de bahsi geçen oyunda 50 derece civarındayım, 4K'da daha da düşecektir bu. Muhtemelen arka plan çerçöpleri meşgul ediyor sistemi ya da tüm parçalar stokta. Tabi ki sorun edilecek bir derece değil, BF6'da şu anda 9800x3D sabit 80-85 arası çalışıyor, 95 derecede saatlerce de çalışabilir. Bu oyunun optimizasyonuyla alakalı, bu mevzu muhtemelen düzelir.60 derece cok dusuk bir sicaklik. Fan sesinden sikayet etmiyorsan sistemde hicbir degisiklik yapmana gerek yok.
PC Uzmanı
Başarılı
Orası öyle tabii ama +10 fazlası var gibi, büyük ihtimal ASUS ROG diye tak çalıştır kullanıyor sistemi, bu işlemciler çok verimli değil. Adında ROG var diye de maalesef en iyisi olmuyor çoğunlukla. 1440P'de bahsi geçen oyunda 50 derece civarındayım, 4K'da daha da düşecektir bu. Muhtemelen arka plan çerçöpleri meşgul ediyor sistemi ya da tüm parçalar stokta. Tabii ki sorun edilecek bir derece değil, BF6'da şu anda 9800X3D sabit 80-85 arası çalışıyor, 95 derecede saatlerce de çalışabilir. Bu oyunun optimizasyonuyla alakalı, bu mevzu muhtemelen düzelir.
Aynen hocam stok ayarda kullanıyorum direk taktım sisteme tüm parçaları RAM ayarını yaptın EXPO ayarını bu kadar başka hiçbir ayar yapmadan kullanıyordum.
- Makaleler
- 1
@PC Uzmanı Anakart burda en son düşünmen gereken parça. Kafaya takılacak bir durum yok yani.
Problem yok, BF6'da falan muhtemelen rahatsız eder seni, 60-70 olağan dereceler. Dediğim ekstra şeyler etkiliyor, bir de stokta kullandığın için.Aynen hocam stok ayarda kullanıyorum direk taktım sisteme tüm parçaları RAM ayarını yaptın EXPO ayarını bu kadar başka hiçbir ayar yapmadan kullanıyordum.
PC Uzmanı
Başarılı
Anladım hocam çok teşekkür ederim.@PC Uzmanı Anakart burda en son düşünmen gereken parça. Kafaya takılacak bir durum yok yani.
Problem yok, BF6'da falan muhtemelen rahatsız eder seni, 60-70 olağan dereceler. Dediğim ekstra şeyler etkiliyor, bir de stokta kullandığın için.