Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?Bu ekrana nerden giriliyor acaba?@wisdom, hocam sizden şu menüye gelmenizi rica etsem. Bu anakartta bir chipset sorunu var tam kaynağını bilmiyorum. M.2 SSD'yi offline olarak gösteriyor. Bios ayarı kaydederken NVme Boot disabled > enabled gibi yazıyorsa zaten dediğim gibidir.
Ben sizin sorununuzu yaşamadım ancak benzerini yaşadım. https://techolay.net/sosyal/konu/msi-pro-b650-m-b-anakart-hicbir-depolama-birimini-gormuyor.137232/
Darth AMD
Başarılı
@wisdom burada bahsettim. Ancak biosu AHCI moddan RAID moda alınca tek sefere mahsus kaydetmen gerekiyor.Hocam o anakart bana neler çektirdi neler. Şimdi sizden şunu isteyeceğim SATA modunu AHCI'den RAID moda alın. F7 tuşuna basarak Advanced BIOS menüsüne girin. Oradan AMD Raidxpert2'e gidin. Bölüm yönetimi kısmından fiziksel diskleri bulmaya çalışın. M.2 SSD'niz eğer orada gözüküyor ancak offline yazıyor ise korkarım ki sizin anakartınız da sorunlu.
Yaptım BIOS güncellemesi.
Bir de anakartta yeşil boot ışığı yanıyor devamlı.
Yaptım BIOS güncellemesi.
Bir de anakartta yeşil boot ışığı yanıyor devamlı.
Yeşil isik yanmasi depolamayla ilgili sorun oldugu icin o normal sende şu an. SSD marka model nedir?
WD Blue SN5000 1TBYeşil isik yanmasi depolamayla ilgili sorun oldugu icin o normal sende şu an. SSD marka model nedir?
Darth AMD
Başarılı
Peki normal storage kısmında gözüküyor mu?
SATA modu AHCI mi RAID mi eger RAID ise AHCI yapip dener misiniz BIOS'da settings>advanced> burada emin degilim integrated periperals gibi bir şey yazar orada SATA mode var o AHCI olsun.
Ahci şuanSATA modu AHCI mi RAID mi eger RAID ise AHCI yapip dener misiniz BIOS'da settings>advanced> burada emin degilim integrated periperals gibi bir şey yazar orada SATA mode var o AHCI olsun.
SSD'nin yuvaya tam mı oturması lazım yoksa böyle az dışarıda mı kalması lazım?
Birkaç video izledim onların ki tam oturuyordu.