Merhaba. ASUS B650M-K anakartım var. 5200MHz RAM'lerimi satıp Patriot Viper 2x16 6000MHz RAM aldım. Aldığım 2 yeni RAM'i taktığımda görüntü gelmiyor. Anakart üzerinde yanan bir ışık da yok.
Düzenleme: Ramleri oturttum. Mandal kendiliğinden kapandı. Sonuç yine yok.
Denediğim yöntemler;
-PC'yi kapatıp BIOS pilini sök-tak yapıp RAM'leri taktım.
-PC kapalı RAM'leri takıp BIOS pilini sök-tak yaptım.
EK:
-Bios Flascback ile güncel biosu kurmayı denedim. Işık sönünce pcyi açtım ama ekran yine gelmedi.
-Clrtc 5-10sn kısa devre yaptırdım. (anakart üzerinde ışık olmadığı için olup olmadığını da bilmiyorum)
Güncelleme;
-Display girişlerini değiştirdim.
-Eski 2. monitörü denedim.
-PC ye güç verip 15-20dk bekledim.
Güncelleme 2;
-Anakart destek kısmında PVV532G600C30K modeli destekliyor gözüküyor. Bana gönderilenler PVV516G60C30. Sondaki "K" harfi yok. Bu da sanırım kit olduğunu belirtiyor. Ama ürün sayfasında kit olarak satılıyor. Ürün linkinde de belirtiliyor. Uyumsuzluk sorunu olabilir mi?
Düzenleme: Ramleri oturttum. Mandal kendiliğinden kapandı. Sonuç yine yok.
Denediğim yöntemler;
-PC'yi kapatıp BIOS pilini sök-tak yapıp RAM'leri taktım.
-PC kapalı RAM'leri takıp BIOS pilini sök-tak yaptım.
EK:
-Bios Flascback ile güncel biosu kurmayı denedim. Işık sönünce pcyi açtım ama ekran yine gelmedi.
-Clrtc 5-10sn kısa devre yaptırdım. (anakart üzerinde ışık olmadığı için olup olmadığını da bilmiyorum)
Güncelleme;
-Display girişlerini değiştirdim.
-Eski 2. monitörü denedim.
-PC ye güç verip 15-20dk bekledim.
Güncelleme 2;
-Anakart destek kısmında PVV532G600C30K modeli destekliyor gözüküyor. Bana gönderilenler PVV516G60C30. Sondaki "K" harfi yok. Bu da sanırım kit olduğunu belirtiyor. Ama ürün sayfasında kit olarak satılıyor. Ürün linkinde de belirtiliyor. Uyumsuzluk sorunu olabilir mi?
Son düzenleme: