B650M-K sistemde RAM'leri değiştirdikten sonra görüntü gelmiyor

Agarta

Çalışkan
Merhaba. ASUS B650M-K anakartım var. 5200MHz RAM'lerimi satıp Patriot Viper 2x16 6000MHz RAM aldım. Aldığım 2 yeni RAM'i taktığımda görüntü gelmiyor. Anakart üzerinde yanan bir ışık da yok.

Düzenleme: Ramleri oturttum. Mandal kendiliğinden kapandı. Sonuç yine yok.

Denediğim yöntemler;
-PC'yi kapatıp BIOS pilini sök-tak yapıp RAM'leri taktım.
-PC kapalı RAM'leri takıp BIOS pilini sök-tak yaptım.

EK:
-Bios Flascback ile güncel biosu kurmayı denedim. Işık sönünce pcyi açtım ama ekran yine gelmedi.
-Clrtc 5-10sn kısa devre yaptırdım. (anakart üzerinde ışık olmadığı için olup olmadığını da bilmiyorum)

Güncelleme;
-Display girişlerini değiştirdim.
-Eski 2. monitörü denedim.
-PC ye güç verip 15-20dk bekledim.

Güncelleme 2;
-Anakart destek kısmında PVV532G600C30K modeli destekliyor gözüküyor. Bana gönderilenler PVV516G60C30. Sondaki "K" harfi yok. Bu da sanırım kit olduğunu belirtiyor. Ama ürün sayfasında kit olarak satılıyor. Ürün linkinde de belirtiliyor. Uyumsuzluk sorunu olabilir mi?

Son düzenleme:
Merhaba. ASUS B650M-K anakartım var. 5200MHz RAM'lerimi satıp Patriot Viper 2x16 6000MHz RAM aldım. Aldığım 2 yeni RAM'i taktığımda görüntü gelmiyor. Anakart üzerinde yanan bir ışık da yok.

Düzenleme: Ramleri oturttum. Mandal kendiliğinden kapandı. Sonuç yine yok.

Denediğim yöntemler;
-PC'yi kapatıp BIOS pilini sök-tak yapıp RAM'leri taktım.
-PC kapalı RAM'leri takıp BIOS pilini sök-tak yaptım.

EK:
-Bios Flascback ile güncel biosu kurmayı denedim. Işık sönünce pcyi açtım ama ekran yine gelmedi.
-Clrtc 5-10sn kısa devre yaptırdım. (anakart üzerinde ışık olmadığı için olup olmadığını da bilmiyorum)

Güncelleme;
-Display girişlerini değiştirdim.
-Eski 2. monitörü denedim.
-PC ye güç verip 15-20dk bekledim.

Güncelleme 2;
-Anakart destek kısmında PVV532G600C30K modeli destekliyor gözüküyor. Bana gönderilenler PVV516G60C30. Sondaki "K" harfi yok. Bu da sanırım kit olduğunu belirtiyor. Ama ürün sayfasında kit olarak satılıyor. Ürün linkinde de belirtiliyor. Uyumsuzluk sorunu olabilir mi?
- İlk olarak yeni RAM'lerinizin anakart ile uyumlu olup olmadığını kontrol edin. Eğer anakartınız yalnızca belirli kitleri destekliyorsa ve uyumlu olmayan bir RAM aldıysanız, bu görüntü kaybına yol açabilir. 6000MHz RAM'lerinizin uyumlu olup olmadığını kontrol edin.

- RAM’lerin doğru takıldığından emin olun. RAM modüllerini anakartınızın en uygun slotlarına (genellikle 1 ve 3 veya 2 ve 4) takın. Slotlar üzerindeki renklere göre takmaları da kontrol edin.

- Eğer BIOS güncelleme işlemi başarılı olduysa, durumu tekrar kontrol edin. Bazen BIOS güncellemeleri yeni RAM'lerin tanınmasını gerektirebilir.

- Eski RAM'lerinizi ters bir test yaparak geri takıp sistemi çalıştırmayı deneyin. Eğer eski RAM'lerle görüntü geliyorsa, yeni RAM'lerde bir sorun olabilir.

- RAM'lerinizin düzgün çalışıp çalışmadığını test etmek için farklı bir sistemde deneyin.

- Anakart üzerindeki ışığın yanmaması, güç kaynağınızla ilgili bir sorunu da işaret edebilir. Güç kaynağının yeterli voltaj ve akım sağladığından emin olun. Kabloların tam bağlandığını kontrol edin.

- Eğer tüm bu denemeler sonuç vermezse, yeni RAM'lerinizi iade etmeyi veya değişim yapmayı düşünün. Belirttiğiniz modelin (PVV516G60C30) uyum sağlamadığını düşünüyorsanız, üretici ile iletişime geçin.

- Son olarak, tüm kablo bağlantılarını ve bileşenleri tekrar kontrol edin; özellikle GPU ve PSU bağlantıları.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt