Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TalhaK53

Çalışkan
Anakartımda 4 RAM slotu var. Kasayı ilk aldığımda 2 RAM takılıydı. Aynı RAM'lerden iki adet daha alıp tüm slotlara RAM taktım. Ancak görüntü gelmiyor. Anakartım ASUS TUF B850 8000MHz kadar RAM destekliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Modelin tutması aynı RAM olduğu anlamına gelmiyor maalesef, taktığınız RAM'leri sökün, görüntü alırsanız BIOS'tan EXPO'yu kapatıp RAM'leri sistemi kapatıp açarak tek tek ekleyin, sonra EXPO"yu tekrar açın.
Anladım, şimdi olay şöyle, 4X RAM'in stabil çalışma olasılığı düşük oluyor, ya frekans düşük kalıyor ya da şu an yaşadıklarımız yaşanıyor.

Son bir şey deneyin, BIOS sıfırlayıp yeni RAM'leri sökün, eski RAM'ler ile EXPO açın, sistemi kapatıp yeni RAM'in birini 3. Slota takıp açın, görüntü verirse son RAM'i aynı şekilde kapatıp ekleyin.

Bu da olmazsa her iki RAM'in de zamanlamalarını tek tek ayarlayacak birini bulmanız lazım, oda zor iş ve çalışacağı da garanti değil.

Benim tavsiyem bu RAM'leri iade edip, elinizdeki RAM'leri de satıp, 2x32 kit almanız olur.

Gün içerisinde uzun süre yardım etmeye çalıştığınız için teşekkür ederim. Tavsiyelerinize uyarak yeni aldığım ram kitini iade ettim. Uğraşlarınızın karşılığını alamadığınız için üzgünüm. Yine de sayenizde bilgilenmiş oldum. Teşekkürler.

Rica ederim, iade etmeniz iyi olmuş yoksa 4X RAM yoracaktı sizi, yükseltme yapacağınız zaman RAM'leri satıp 2x32 yapmak stabilite açısından çok daha iyi olacak.