Şu kısmı anlamadım/emin olamadım.
Windows yüklü ve açılıyor da sadece BIOS'a mı giremiyorsunuz?
Durum bu ise sabit diskleri sökmeniz halinde BIOS'a erişebilirsiniz. Windows yüklü olmasa da aynı şekilde sorun çözülebilir.
BIOS'a eriştikten sonra fabrika ayarlarına sıfırlayıp fast boot'u da disable yapar iseniz kuvvetle muhtemel sabit diski taktıktan sonra da ilerde BIOS girişinde sorun çıkmaz.
Fast boot modunu mu açtınız? Bu açık iken de açılmayabiliyor. Eğer HDMI ile bile hala giremiyorsan aşağıdaki yolu dene.
Bilgisayar açık iken Shift tuşuna basılı tutarak yeniden başlat butonuna tıklayın. Açılan menüde "Sorun gider, Gelişmiş seçenekler, UEFI Donanım yazılımı ayarları" butonlarına sırayla basarak BIOS'a ulaşabilirsin.
Şu kısmı anlamadım/emin olamadım.
Windows yüklü ve açılıyor da sadece BIOS'a mı giremiyorsunuz?
Durum bu ise sabit diskleri sökmeniz halinde BIOS'a erişebilirsiniz. Windows yüklü olmasa da aynı şekilde sorun çözülebilir.
BIOS'a eriştikten sonra fabrika ayarlarına sıfırlayıp fast boot'u da disable yapar iseniz kuvvetle muhtemel sabit diski taktıktan sonra da ilerde BIOS girişinde sorun çıkmaz.
Kabloda sıkıntı yok ise aslında DP ile de girebiliyor olman gerekiyordu aslında. Genelde yeni nesil kartlarda son sürüm oluyor ama yine de kurmaktan zarar gelmez. Aşağıdaki yükseltmeyi DP kablosu bağlı iken kurup tekrar dene. Ekran kartı driveri son sürümde ise DDU ile kaldırıp bir önceki sürüme de düşürüp deneyebilirsin. Olmazsa yapacak bir şey yok gibi gözüküyor.
Kabloda sıkıntı yok ise aslında DP ile de girebiliyor olman gerekiyordu aslında. Genelde yeni nesil kartlarda son sürüm oluyor ama yine de kurmaktan zarar gelmez. Aşağıdaki yükseltmeyi DP kablosu bağlı iken kurup tekrar dene. Olmazsa yapacak bir şey yok gibi gözüküyor.
Listede yazmasa da tüm kartlarda çalışıyor dostum. Bug'a girdiği zaman bunu mecbur kuracaksın diğer türlü açılmıyor. 4080S olduğu halde 2 ay önce bende mecburen kurdum ve açıldı? Aşağıda RTX 4090 kullandığı halde bug ile karşılaşanlar var bilmeden yorum yapmayın.