Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Skiraaaaa

Çalışkan
Anakartım "ASUS TUF gamıng B650M-Plus DDR5 M.2 s+v+GL AM5 (mATX)", BIOS tuşu F2. Bilgisayarı kapatıp F2'ye basılı tutarak açıyorum ancak BIOS ekranı gelmiyor. Garip olan masaüstü de gelmiyor öyle simsiyah ekran kalıyor. Sanki BIOS'u açıyor ancak ekrana gelmiyor. Şimdiden yardımlar için teşekkürler.

Çözüm
DP kablosuyla bağlantı yapıyorsan HDMI ile dener misin? Ve diğer özelliklerinizi belirtin.
Anakartım "ASUS TUF gamıng B650M-Plus DDR5 M.2 s+v+GL AM5 (mATX)", BIOS tuşu F2. Bilgisayarı kapatıp F2'ye basılı tutarak açıyorum ancak BIOS ekranı gelmiyor. Garip olan masaüstü de gelmiyor öyle simsiyah ekran kalıyor. Sanki BIOS'u açıyor ancak ekrana gelmiyor. Şimdiden yardımlar için teşekkürler.
Tümleşik(dahili) GPU çıkışından görüntü veriyor olmalı.

Artı -1 Eksi
DP kablosuyla bağlantı yapıyorsan HDMI ile dener misin? Ve diğer özelliklerinizi belirtin.
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz 5.0GHz 96MB AM5 120W
RAM: GSkill Flare X5 32GB (2X16GB) 6000MHz CL36 DDR5 DUAL F5-6000J3636F16GX2-FX5
Ekran Kartı: Palit RTX4070Ti Jetstream 12GB 192Bit GDDR6X
Depolama M.2: Kingston KC3000 1TB 7000-6000MB/s NVMe PCIe 4.0 m.2 Gen4 SSD SKC3000S/1024G
Soğutucu: Thermalright Frozen Horizon 360 BLACK ARGB Sıvı Soğutucu
Kasa: Cougar MX660 Mesh RGB Kasa 850W 80+ Gold Psu

Evet DP kablosuyla bağlantı yapıyorum. HDMI ile deneyip dönüş yapayım

Şu kısmı anlamadım/emin olamadım.
Windows yüklü ve açılıyor da sadece BIOS'a mı giremiyorsunuz?
Durum bu ise sabit diskleri sökmeniz halinde BIOS'a erişebilirsiniz. Windows yüklü olmasa da aynı şekilde sorun çözülebilir.
BIOS'a eriştikten sonra fabrika ayarlarına sıfırlayıp fast boot'u da disable yapar iseniz kuvvetle muhtemel sabit diski taktıktan sonra da ilerde BIOS girişinde sorun çıkmaz.

İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz 5.0GHz 96MB AM5 120W
RAM: G.Skill Flare X5 32 GB (2x16 GB) 6000MHz CL36 DDR5 Dual F5-6000J3636F16GX2-FX5
Ekran Kartı: Palit RTX4070 Ti Jetstream 12 GB 192Bit GDDR6X
Depolama M.2: Kingston KC3000 1TB 7000-6000MB/s NVMe PCI-e 4.0 M.2 Gen4 SSD SKC3000S/1024G
Soğutucu: Thermalright Frozen Horizon 360 Black ARGB Sıvı Soğutucu
Kasa: Cougar MX660 Mesh RGB Kasa 850W 80+ Gold PSU

Evet DP kablosuyla bağlantı yapıyorum. HDMI ile deneyip dönüş yapayım

Fast boot modunu mu açtınız? Bu açık iken de açılmayabiliyor. Eğer HDMI ile bile hala giremiyorsan aşağıdaki yolu dene.
Bilgisayar açık iken Shift tuşuna basılı tutarak yeniden başlat butonuna tıklayın. Açılan menüde "Sorun gider, Gelişmiş seçenekler, UEFI Donanım yazılımı ayarları" butonlarına sırayla basarak BIOS'a ulaşabilirsin.

HDMI ile BIOS'u açabildim arkadaşlar. Hepinize yardımlarınız için teşekkür ederim.

Şu kısmı anlamadım/emin olamadım.
Windows yüklü ve açılıyor da sadece BIOS'a mı giremiyorsunuz?
Durum bu ise sabit diskleri sökmeniz halinde BIOS'a erişebilirsiniz. Windows yüklü olmasa da aynı şekilde sorun çözülebilir.
BIOS'a eriştikten sonra fabrika ayarlarına sıfırlayıp fast boot'u da disable yapar iseniz kuvvetle muhtemel sabit diski taktıktan sonra da ilerde BIOS girişinde sorun çıkmaz.
Windows yüklü. Yeni monitör aldım. BIOS'a girmeye çalıştım girmedi biraz panikledim. Arkadaşın dediği gibi HDMI ile denedim girdi BIOS'a.

HDMI ile BIOS'u açabildim arkadaşlar. Hepinize yardımlarınız için teşekkür ederim.

Windows yüklü. Yeni monitör aldım. BIOS'a girmeye çalıştım girmedi biraz panikledim. Arkadaşın dediği gibi HDMI ile denedim girdi BIOS'a.

Kabloda sıkıntı yok ise aslında DP ile de girebiliyor olman gerekiyordu aslında. Genelde yeni nesil kartlarda son sürüm oluyor ama yine de kurmaktan zarar gelmez. Aşağıdaki yükseltmeyi DP kablosu bağlı iken kurup tekrar dene. Ekran kartı driveri son sürümde ise DDU ile kaldırıp bir önceki sürüme de düşürüp deneyebilirsin. Olmazsa yapacak bir şey yok gibi gözüküyor.

Son düzenleme:
Artı -1 Eksi
Kabloda sıkıntı yok ise aslında DP ile de girebiliyor olman gerekiyordu aslında. Genelde yeni nesil kartlarda son sürüm oluyor ama yine de kurmaktan zarar gelmez. Aşağıdaki yükseltmeyi DP kablosu bağlı iken kurup tekrar dene. Olmazsa yapacak bir şey yok gibi gözüküyor.
Hocam saçmalamayın bu eski kartlar için. Arkadaşta var 4070Ti
1732565287144.webp

@Skiraaaaa sakın yapma.​

Artı -1 Eksi
Hocam saçmalamayın bu eski kartlar için. Arkadaşta var 4070 Ti
Eki Görüntüle 101679

Listede yazmasa da tüm kartlarda çalışıyor dostum. Bug'a girdiği zaman bunu mecbur kuracaksın diğer türlü açılmıyor. 4080S olduğu halde 2 ay önce bende mecburen kurdum ve açıldı? Aşağıda RTX 4090 kullandığı halde bug ile karşılaşanlar var bilmeden yorum yapmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -1 Eksi