Pek onemli degil o RAM hizi ve CL hizi ne olmali?
AM5 için 6000 ve CL30'dan üstüne çıkmayın. Direkt şunları alıp geçin.

Tek 16 alıp ileride 32 yapacaksanız.

Bende o modelin RGB'li olanini dusunuyordum teşekkürler :)

Birde sence intel icin nasil olmali?

500 farkı vermek size kalmış ancak RGB'si öyle çok cafcaflı bir şey değil diye hatırlıyorum. İnternette illa sistem üzerinde videosu vardır, bulayım.

Gene de iyiymiş. Yan profilden kötü gibiydi.

Birde sence intel icin nasil olmali?
Yine sıradan bir kullanıcı için aynı değerler üstüne çıkılmamalı. En son aktif öneri yaparken öyleydi en azından. Yanlış yönlendirmemek adına @deadfellow hocama sorabiliriz. Kendisi benden çok daha bilgilidir bu konularda.

500 farkı vermek size kalmış ancak RGB'si öyle çok cafcaflı bir şey değil diye hatırlıyorum. İnternette illa sistem üzerinde videosu vardır, bulayım.

Gene de iyiymiş. Yan profilden kötü gibiydi.

Yine sıradan bir kullanıcı için aynı değerler üstüne çıkılmamalı. En son aktif öneri yaparken öyleydi en azından. Yanlış yönlendirmemek adına @deadfellow hocama sorabiliriz. Kendisi benden çok daha bilgilidir bu konularda.

Aslinda RGB'den cok uyumsuz-bozuk olma ihtimalinden dolayi iadede sıkıntı yasamak istemedigimden Amazon'dan almakti RGB side guzelmis.

Aslinda RGB'den cok uyumsuz-bozuk olma ihtimalinden dolayi iadede sıkıntı yasamak istemedigimden Amazon'dan almakti RGB side guzelmis.
Amazon'daki satıcı DEY ELEKTRONİK, yani İtopya. Bir de 800TL fark koymuşlar. Satılan platform Amazon, doğru. Ancak satıcı farklı olduğundan yine de sıkıntı yaşayabilirsiniz. İstanbuldaysanız mağazalarına evdeki kasayı alıp, gidip testini yapabilirsiniz herhalde diye düşünüyorum ama sırf mağazaları olduğu için de kafamda öyle bir algı oluşmuş olabilir.

Amazon'daki satıcı dey elektronik, yani İtopya. Bir de 800TL fark koymuşlar. Satılan platform Amazon, doğru. Ancak satıcı farklı olduğundan yine de sıkıntı yaşayabilirsiniz. İstanbuldaysanız mağazalarına kasayı alıp gidip testini yapabilirsiniz herhalde diye düşünüyorum ama sırf mağazaları olduğu için de kafamda öyle bir algı oluşmuş olabilir.

Ankaradayim nasıl yaparim?

Bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Piyasaya göre ucuz diye sorun yaşayacağınızı sanmayın. Son 1 yıldır forumda en çok önerilen DDR5 RAM'dir muhtemelen kendisi. Şuana kadar da olumsuz bir dönüş görmedim. @deadfellow hocam muhtemelen aktif olduğunda da fikrini belirtecektir. Zaten şuan alsanız bile yarın pazar olduğu için kargoya çıkmaz acelesi olsa bile bir şey değişmez yani ki aceleniz olduğunu da pek sanmıyorum.

Bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Piyasaya göre ucuz diye sorun yaşayacağınızı sanmayın. Son 1 yıldır forumda en çok önerilen DDR5 RAM'dir muhtemelen kendisi. Şu ana kadar da olumsuz bir dönüş görmedim. @deadfellow hocam muhtemelen aktif olduğunda da fikrini belirtecektir. Zaten şu an alsanız bile yarın pazar olduğu için kargoya çıkmaz acelesi olsa bile bir şey değişmez yani ki aceleniz olduğunu da pek sanmıyorum.

Okullar bitince alacagim acelem yok. Marka-modelden bagimsiz RAM'lerin sorunluolmasi cok dogal bir durum o yuzden soylemistim.