Süleyman ilal

Çalışkan
Merhaba, MSI B840 Gaming Plus anakarta Cooler Master Nepton 140XL sıvı soğutma montajını yaptım. İşlemci sıcaklığı boşta 55-65 derece, ETS 2 oynarken yani yükte 70-80 derece arasında geziyor. CPU fanı 1500-2000 RPM, pompa fanı ise 7000-7200 RPM olarak gözüküyor. Sizce normal mi? Çok teşekkür ederim. CPU fanı ve pompa fanı resimde işaretlediğim yerlere yapıldı. BIOS ayarlarına baktığımda da aynı RPM'i görüyorum. İşlemci Ryzen 7 8700F

msi b840 anakart donanım.webp

msi b840 anakart1.webp

msi b840 anakart.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 7 8700F işlemci.
Stok fan takılı iken 90-92 dereceleri gördü.

İlk açtığınızda konuyu, yoktu çünkü işlemci. Öncelikle bu soğutucu 2013-2014 yıllarına ait, bayağı eski bir model. Ama performaslarının çok yüksek olmadığını hatırlıyorum. Piyasadaki birçok kule tipi, iyi soğutur muhtemelen bu işlemciyi. Aşırı ısınan, sıvı soğutmaya bile ihtiyaç duymayan bir model bence.

Sıvı soğutma montajınız hatalı olabilir mi? Bir de termal macunu ince katman şeklinde sürseydiniz. Boşta biraz yüksek gibi geldi, oda bu sıvı soğutmadan kaynaklı olma ihtimali yüksek.

BIOS güncel mi?

İlk açtığınızda konuyu, yoktu çünkü işlemci. Öncelikle bu soğutucu 2013-2014 yıllarına ait, bayağı eski bir model. Ama performaslarının çok yüksek olmadığını hatırlıyorum. Piyasadaki birçok kule tipi, iyi soğutur muhtemelen bu işlemciyi. Aşırı ısınan, sıvı soğutmaya bile ihtiyaç duymayan bir model bence.

Sıvı soğutma montajınız hatalı olabilir mi? Bir de termal macunu ince katman şeklinde sürseydiniz. Boşta biraz yüksek gibi geldi, oda bu sıvı soğutmadan kaynaklı olma ihtimali yüksek.

BIOS güncel mi?
Termal macun olarak önce arctic mx6 sürdüm daha doğrusu süremedim viskozitesi yüksek yani akıcılığı düşük her tarafa dağılmıyor. Mx6 yı temizledim yerine MX4 üç her tarafa dağıtarak sürdüm. Sonra araştırdım mx6 işlemci ortasına nohut tanesi kadar damlatıp dağıtılmadan kullanılıyormuş. Elinde birde thermalright TF7 var oda mx6 gibi

MX6 yoğun bir macun, uygulaması biraz zor olabiliyor. Bende MX4 kullandım videodaki gibi. Ama biraz daha ince sürdüm, iyi sıcaklık değerleri almıştım. Videodaki gibi spatula ile uygularsanız daha iyi olur. Birçok yöntemi var, benim için bu şekilde daha pratikti.

MX6 yoğun bir macun, uygulaması biraz zor olabiliyor. Bende MX4 kullandım videodaki gibi. Ama biraz daha ince sürdüm, iyi sıcaklık değerleri almıştım. Videodaki gibi spatula ile uygularsanız daha iyi olur. Birçok yöntemi var, benim için bu şekilde daha pratikti.

Peki sıvı soğutucu pompa devrinin 7000 RPM olması normal mi teşekkür ederim

Peki sıvı soğutucu pompa devrinin 7000 RPM olması normal mi teşekkür ederim.

Bir link paylaştım. Ayarlarını Auto'ya al bakalım, BIOS onu kendi ayarlar zaten. Smart fan mode kısımları da açık kalsın. Isındıkça o ayarlar zaten.

Bir link paylaştım. Ayarlarını Auto'ya al bakalım, BIOS onu kendi ayarlar zaten. Smart fan mode kısımları da açık kalsın. Isındıkça o ayarlar zaten.

Çok teşekkür ederim