60 dereceler yüksek bu iş için, bugün gümlemese bile yarın testte gümler. Ben olsam tRFC 130 ns devam ederim, benchmark esnasında 120 ns çekip farka bakarsın sadece in-game ya da AIDA vs. gibi.
60 dereceler yüksek bu iş için, bugün gümlemese bile yarın testte gümler. Ben olsam tRFC 130 ns devam ederim, benchmark esnasında 120 ns çekip farka bakarsın sadece in-game ya da AIDA vs. gibi.
Ben RAM fanını 3000RPM'de çalıştırıyorum, anca kurtarıyor, kasa ses yalıtımı iyi çok önemsemedim de bu iş ile uğraşacak arkadaşlar kasamı yeniyelemiyorum diyorsa fan sesini de takmamalı, öyle çok bağırmıyor zaten ekran kartının üstüne iyi oturtunca. 3000RPM'de ne kadar dayanırsa artık bozulursa yenisini alırız 500-700tl arası bir şey zaten 2 senede bir bozulsa ne bozulmasa ne.
Ben RAM fanını 3000RPM'de çalıştırıyorum, anca kurtarıyor, kasa ses yalıtımı iyi çok önemsemedim de bu iş ile uğraşacak arkadaşlar kasamı yeniyelemiyorum diyorsa fan sesini de takmamalı, öyle çok bağırmıyor zaten ekran kartının üstüne iyi oturtunca. 3000RPM'de ne kadar dayanırsa artık bozulursa yenisini alırız 500-700tl arası bir şey zaten 2 senede bir bozulsa ne bozulmasa ne.
Hocam RAM'ler öyle dar bir alanda kaldı ki anakart yapısından ötürü, anca bu şekilde ne yapabilirsem o şekilde kullanacağım. MSI'da 1.8 VDD verdiğimde bile bu kadar ısınmıyordu. PC'ye şimdi para harcamak istemiyorum açıkçası, zaten sıcakta ne yapabilirse kışında öyle kullanacağım. Sürekli timing kontrolü yapmaya gerek yok. Vaktim olursa belki düşünürüm ama şimdilik bir yaz profili oluşturmam şart. Antalya malumunuz. Klimasız da deniyorum. Muhtemelen yine 30 dereceye yakındır oda sıcaklığı. Ben odayı PC'ye göre ayarlamak istemiyorum şu etapta. Kendime göre ayarlamam daha mantıklı PC'yi. Zaten her türlü manuel tuning yaptığım için çok daha iyi sonuç alacağım EXPO'ya göre. Hem 25 cycle 1usmus_v3 TM5 0.12.3 ile hem 1 saat OCCT Memory ile ilerliyorum. İkisininde hata tespiti gayet iyi ve açıkçası yeterli gibi geliyor.