Evet, zorunluluk bunun bir seçimle alakası yoktur. Evet, yurtlar istenmeyen çocuklarla dolu. Neden o zaman üretiyorlar? Açıklar mısınız bana bunu? Çocuğunun hayatını karartmaya hakkı var mı? Yurtlara niye veriyor madem bakmayacaksa? Durumu yoksa niye üretiyor? Evet, çocuk sahibi olmaya karar vermiş, büyütmek zorunda, bakmak zorunda. Siz ne dediğinizin farkında mısınız? Çocuk yapacak ama bakmak zorunda değil ve bu bir seçimdir diyorsunuz. Hayır, seçim değildir. Çocuk yaparken insan her şeyi düşünmek zorunda; bakabilir miyim, büyütebilir miyim, ilgilenebilir miyim, güzel bir hayat sunabilir miyim? Hepsini düşünmek zorundalar. Bu bir seçim değildir. Ben çocuk doğurayım ama durumum olmadığı için yurtlara vereyim. 15 dakikalık bir zevk için çocuğumun hayatını karartmaya ne hakkım var? Sakıncalı mısınız hocam? Siz madem bakamıyor, yurtlara veriyor ya da istenmeyen çocuklarla dolu. Üremeyecek, çocuğunun hayatını zindan etmeyecek. Gidecek, prezervatif takacak. Bu kadar basit. Doğru, insanın yaptığı fedakarlık mı? Çocuk yapıp büyütmek için fedakarlık olmuyor, zorunluluk bir şey bu. Ben çocuk doğurayım, bakayım, büyüteyim, fedakar mı olayım? Her anne babanın yapmak zorundadır bunu. Fedakarlıkla alakası bile yok. Saçmalıyorsunuz hocam, gerçekten isyankar genç tripi ile alakası yok. Ben babama borcunu kapatması için verdim, borç kapansın, rahat etsin, sonra öder dedim. Bir şey demedim ama gelip bankaya atmaması, altın alması, başka şeylere harcaması ne yapmamı bekliyorsunuz? Evet, açık olmadım, kendim verdim demedim çünkü ben babamı tanıdığım için öyle bir şey yaptım. Geri vermeyeceğini açıkça biliyordum ki vermeyebilirdi. Sorun etmezdim ki bankaya atsaydı. Atmadığını öğrenince isterim geri. Banka için borç para isteyip atmamak nedir yahu? Ayıptır. Hayır, farklı bir yola gidilmezdi, vermezdi. Tanıdığım için babamı yaptığım hareketin yanlış olduğunu düşünmüyorum ki doğru bir hareket yaptığımı düşünüyorum. Size yanlış gelmiş olabilir, dışarıdan bakılınca muhtemelen öyle geliyordur. Evet, kiracılara babamın ağzından IBAN atmak yanlış olabilir ama garantiye aldım kendimi. Olayı durumu güzelce açıklarım ki normalde paranın peşinde koşmuyorum. Böyle bir şey yaptığı için sinir oldum, o yüzden geri almak istiyorum. Ve tekrardan söylüyorum, ben babamı düşündüğüm için verdim, borcu bitsin, rahatlasın diye ama bunu yapmadı. O yüzden de kırıcı bir olaydı.
Eee kira günü geldiğinde baban kiracılara neden daha ödemediniz dediğinde adamlar demeyecek mi kardeşim senin iban'ına attım ne arıyorsun en son aralarında kavga çıkıp karşı taraf dekont attığında o an sence ne olur?Babamın ağzından yazdım bir de "Temmuz'dan itibaren şahsi IBAN'ıma atmaya devam edebilirsiniz" dedim. Babamın ağzından yani. Mesajları benden sildim, sessize aldım, diğer türlü vereceği yok. İyi yapmış mıyım? Siz ne düşünüyorsunuz bu olay hakkında?
Ayrıca şunu da ekleyeyim o senin baban için diyor, sen onun amcası için diyorsun. Arada kaçırdığın büyük bir fark var.Ben ona "sen babamdan 30 bini alma, boş ver" desem hoş olur mu?
Eee kira günü geldiğinde baban kiracılara neden daha ödemediniz dediğinde adamlar demeyecek mi kardeşim senin IBAN'ına attım ne arıyorsun en son aralarında kavga çıkıp karşı taraf dekont attığında o an sence ne olur?
Ayrıca kusura bakma da 30 bin için bu kadar düşünceye girmen çok çok çok enteresan. Üstelik bir sürü kiracınız var mış bu durumda 30 bin benim için bile para değilken senin için hiç para olmaması lazım. Aileye verilen paranın geri istendiğini de ilk defa senden görüyorum. Bu kafayla gidersen ay sonunda kira gününde sağlam bir kavga seni bekliyor. İşte o kavga esnasında da umarım babanın aldığı arabasını, evini ve telefonu kullanmıyorsundur ve gidecek evin de vardır. Evden atsa yürü git dese yeridir.
Evet, zorunluluk bunun bir seçimle alakası yoktur. Evet, yurtlar istenmeyen çocuklarla dolu. Neden o zaman üretiyorlar? Açıklar mısınız bana bunu? Çocuğunun hayatını karartmaya hakkı var mı? Yurtlara niye veriyor madem bakmayacaksa? Durumu yoksa niye üretiyor?
Siz ne dediğinizin farkında mısınız? Çocuk yapacak ama bakmak zorunda değil ve bu bir seçimdir diyorsunuz. Hayır, seçim değildir.
Çocuk yaparken insan her şeyi düşünmek zorunda; bakabilir miyim, büyütebilir miyim, ilgilenebilir miyim, güzel bir hayat sunabilir miyim? Hepsini düşünmek zorundalar. Bu bir seçim değildir. Ben çocuk doğurayım ama durumum olmadığı için yurtlara vereyim. 15 dakikalık bir zevk için çocuğumun hayatını karartmaya ne hakkım var? Siz madem bakamıyor, yurtlara veriyor ya da istenmeyen çocuklarla dolu. Üremeyecek, çocuğunun hayatını zindan etmeyecek. Gidecek, prezervatif takacak. Bu kadar basit.
Sakıncalı mısınız hocam?
Gelişmiş ülkeler genellikle neden genç nüfus sıkıntısı çekiyorlar? İyi eğitim sahibi oldukları, bir çocuk bakmanın sorumluluklarını anladıkları için korunuyorlar ve üremiyorlar, üredikleri zaman en fazla 1-2 çocuk yapıyorlar. Peki Suriye-Afgan-Pakistan vb kökenli Türkiye'de olan kaçakların doğum oranları neden bu kadar fazla? Adamlar geldiği günden beri üremeye devam ediyorlar. Eğitimsiz oldukları için. Hayvani güdü ile yönetildikleri ve sonunu düşünmedikleri için yapıyorlar bunu. Anlaşıldığı üzere bunlar "doğru" insan değiller. Yukarıda söylediklerim doğru olan insanlar için geçerli. Ebeveynleriniz doğru bir insan oldukları için en başından beri her şeyi düşünüp bir çocuğun varlığının kendilerine getireceği değişikliği kabul etmiş kimseler. Sizin varlığınız onların bazı fedakarlıklar yaptığı anlamına geliyor. Çocukken gecenin bir yarısı ağladığınızda kalkıp altınızı değiştirenler onlardı.
Fazla mekanik, hangi taşa oyulmuş bunlar? Hayır bayım, seçimdir. Ebeveynlik hukuki olarak bir sorumluluk olabilir ama insani olarak bir fedakarlıktır. Doğru insanların yaptığı bir seçimdir. Fiziksel bir problem yoksa herkes bir çocuğu dünyaya getirip "anne-baba olabilir" ama herkes "anne-baba" olamaz. Yetimhane örneğini tam olarak bu sebeple vermiştim ama siz lafı başka yerinden anlamışsınız gibi hissediyorum. Başka türlü bu paragrafı bu kadar uzun ve heyecanlı bir şekilde yazmanıza anlam veremem çünkü.
Sence ülkemizdeki birkaçak bunu düşünüyor mu? Bu soruların cevabı sizde vardır.
Soru kalıbıyla sorulmuş ama soru olmadığı belli. Güzel gidiyordun ama burası bende tüm yazdıklarımı silme isteği uyandırdı. Neyse, kalanını cevapsız bırakacağım. Son olarak bende uyandırdığınızı size geri projekte etmeye çalışayım: Sakıncalı mısın hocam? Niye arkadan iş çevirip kiracılarınıza babanın telefonundan rol yaparak IBAN atıyorsun? Hoş olmadı, değil mi?
Bu saatten sonra olan olmuş, baban bu olayı farkettiğinde evde kavga çıkaracak. Sen zaten kafandaki planı gerçekleştirmişsin bu saatten sonrası kavgaya gider, babanın yaptığı doğru değil. Seninki de değil.Merhaba, babama borcunu ödemesi için 30.000 TL vermiştim. Tabii ki toplu vermedim; bir 10 bin, bir 5 bin, vesaire, böyle böyle. Ama sadece 2.700 TL atıp asgarisini ödemiş ve anneme gidip altın almış. 30 binin içinden 2.700'ünü yatırmış bankaya. 43 bin borçtan 41 bin kaldı. Babama arkadaşım verdi o parayı. Dedim, kaç aydır vermedi, güvenip verdim. Benim verdiğimi bilmiyor, arkadaşımın verdiğini sanıyor. Bir de yüzsüz gibi gene iste diyor. Neyse, kuzenime gerçeği söyledim, yani benim verdiğimi söyledim. Bana "iyi yapmışsın" dedi. Bugün bana WhatsApp'tan dediği şey "sen amcadan 30 bini alma, boş ver" dedi. Sizce almamalı mıyım, yoksa alınır mı? Kendisi öyle diyor ama babam ondan da borç istemiş, zırnık vermemiş. Yani anlamadığım, ben neden almayayım ki? Kendisi olsa alır, borç bile vermiyor. Ben ona "sen babamdan 30 bini alma, boş ver" desem hoş olur mu? Sizce ne yapmalıyım? Bu haziran ayında 2 tane kira yatacak, toplam 30.000 TL. Ben babamın telefonundan kiracılara kendi IBAN'ımı attım; "bu ayın kirasını bu IBAN'a atın" dedim. Babamın ağzından yazdım bir de "Temmuz'dan itibaren şahsi IBAN'ıma atmaya devam edebilirsiniz" dedim. Babamın ağzından yani. Mesajları benden sildim, sessize aldım, diğer türlü vereceği yok. İyi yapmış mıyım? Siz ne düşünüyorsunuz bu olay hakkında?
Bu saatten sonra olan olmuş, baban bu olayı fark ettiğinde evde kavga çıkaracak. Sen zaten kafandaki planı gerçekleştirmişsin bu saatten sonrası kavgaya gider, babanın yaptığı doğru değil. Seninki de değil.
Dediğinize katılmıyorum, çocuğa bakmak insiyatif değil. Yaptıysan bakacaksın bu bir görev, fedakarlık değil.Gelişmiş ülkeler genellikle neden genç nüfus sıkıntısı çekiyorlar? İyi eğitim sahibi oldukları, bir çocuk bakmanın sorumluluklarını anladıkları için korunuyorlar ve üremiyorlar, üredikleri zaman en fazla 1-2 çocuk yapıyorlar. Peki Suriye-Afgan-Pakistan vb kökenli Türkiye'de olan kaçakların doğum oranları neden bu kadar fazla? Adamlar geldiği günden beri üremeye devam ediyorlar. Eğitimsiz oldukları için. Hayvani güdü ile yönetildikleri ve sonunu düşünmedikleri için yapıyorlar bunu. Anlaşıldığı üzere bunlar "doğru" insan değiller. Yukarıda söylediklerim doğru olan insanlar için geçerli. Ebeveynleriniz doğru bir insan oldukları için en başından beri her şeyi düşünüp bir çocuğun varlığının kendilerine getireceği değişikliği kabul etmiş kimseler. Sizin varlığınız onların bazı fedakarlıklar yaptığı anlamına geliyor. Çocukken gecenin bir yarısı ağladığınızda kalkıp altınızı değiştirenler onlardı.
Fazla mekanik, hangi taşa oyulmuş bunlar? Hayır bayım, seçimdir. Ebeveynlik hukuki olarak bir sorumluluk olabilir ama insani olarak bir fedakarlıktır. Doğru insanların yaptığı bir seçimdir. Fiziksel bir problem yoksa herkes bir çocuğu dünyaya getirip "anne-baba olabilir" ama herkes "anne-baba" olamaz. Yetimhane örneğini tam olarak bu sebeple vermiştim ama siz lafı başka yerinden anlamışsınız gibi hissediyorum. Başka türlü bu paragrafı bu kadar uzun ve heyecanlı bir şekilde yazmanıza anlam veremem çünkü.
Sence ülkemizdeki birkaçak bunu düşünüyor mu? Bu soruların cevabı sizde vardır.
Soru kalıbıyla sorulmuş ama soru olmadığı belli. Güzel gidiyordun ama burası bende tüm yazdıklarımı silme isteği uyandırdı. Neyse, kalanını cevapsız bırakacağım. Son olarak bende uyandırdığınızı size geri projekte etmeye çalışayım: Sakıncalı mısın hocam? Niye arkadan iş çevirip kiracılarınıza babanın telefonundan rol yaparak IBAN atıyorsun? Hoş olmadı, değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?