Eee kira günü geldiğinde baban kiracılara neden daha ödemediniz dediğinde adamlar demeyecek mi kardeşim senin IBAN'ına attım ne arıyorsun en son aralarında kavga çıkıp karşı taraf dekont attığında o an sence ne olur?
Ayrıca kusura bakma da 30 bin için bu kadar düşünceye girmen çok çok çok enteresan. Üstelik bir sürü kiracınız var mış bu durumda 30 bin benim için bile para değilken senin için hiç para olmaması lazım. Aileye verilen paranın geri istendiğini de ilk defa senden görüyorum. Bu kafayla gidersen ay sonunda kira gününde sağlam bir kavga seni bekliyor. İşte o kavga esnasında da umarım babanın aldığı arabasını, evini ve telefonu kullanmıyorsundur ve gidecek evin de vardır. Evden atsa yürü git dese yeridir.
İlk dediğinize gelelim. Kendi IBAN'ımı ve kendi ad soyadımı söyledim. Babam onlara sorsa bile kiracılar olayı belirtir; şu ad soyad bu IBAN'a attıklarını belirtir. Babam da benim yanıma gelir, sorar. Ben de borç olduğunu, arkadaşıma borcunu attığını açıklarım. Olay kapanır, aralarında kavga çıkmaz. Öyle olsa, böyle bir şey yapmazdım zaten, bildiğim için yaptım. Babama söylesem sıkıntı etmez çünkü borcu var, biliyor. Bu kadar basit. O an bir şey olmaz hocam.
İkinci dediğinize gelirsek, 30 bin için bu kadar düşünceye girmen saçmalıktan ibaret. Bazıları için 2 bin çok paradır, 5 bin çok paradır. Bunu bilemeyiz; senin gözünde 30 bin az para olabilir. Ben biriktiğim parayı verdim ki sorun etmemiştim zaten. Ama banka için borç para isteyip yatırmadığı için bu kadar taktım ve peşine düştüm. Eğer ki yatırsaydı, istediği zaman vereceğini belirtirdim, söylerdim. Ama öyle yapmayınca normal olarak peşine düştüm. Aileye verilen para herkes almıyor diye bir şey yok hocam. Siz verip almıyorsunuz diye herkes almayacak mı? Genelleme yapılmaması gerekiyor, bilemezsiniz. Benim çevremde alınıyor, olağanüstü şeyler değil, alınabilir. Her insanın durumu farklı, bilemeyiz. Bu kafayla gitmemin sebebi buydu. Yapacak bir şey yok. Tekrardan söylüyorum, bildiğim, tanıdığım için yaptım. Bilmeseydim yapmazdım zaten. Kavga beklemiyorum hocam, merak etmeyin. Zaten kendisi de dedi, bu ay kira yatınca arkadaşının hesabına at olmadı, bugün durumu açıklarım, halledilir. Zor bir şey değil ki, sorun olacağını düşünmüyorum. Kullanıyorum hocam, evden neden atsın? Babamın işleriyle ilgileniyorum zaten, önemsiyorum. Ama bu dediğiniz mantığa uymuyor. Peki, babamın yaptığı dolandırıcılık değil mi? Çünkü arkadaşımın verdiğini sanıyor ve 2 ay boyunca vermedi. Bu mantıktan bakarsak, arkadaşımı da dolandırmış olmuyor mu? Abim ona 5.000 TL verdi, geri kaldı. Ya da başka arkadaşım 10.000 TL verdi, geri aldı. Yani alınması gayet normal. Kimisi için büyük para, kimisi için küçük para, bilemeyiz. Dediğim gibi, sorun etmemiştim böyle bir şeyi yaptığı için sorun ettim. Onu düşünmüştüm. Yoksa hani gidip bankaya atsa, hiç istemezdim, ben sorun etmezdim. Kafaya bile takmazdım, rahatlardım. En azından borç bitti, kafası rahat derdim. Maalesef öyle yapmayınca, yapacak bir şey yok. Madem çok sorun ediliyor, tamam. Şimdi diyeyim bakalım, biliyorum, babamı çok sorun etmez, borç kapatacak çünkü. Diyip geliyorum, bekleteceğim sizi 2 dakika.
@Glay evet, babama söyledim ve dediği şu: "oğlum, atmana gerek yok. Ben yeni hesap çıkarttım. Tekrardan kendi hesabımı at, oraya para yatsın. Yattığı zaman da benim hesabımdan göndeririz, kiracıların kafası karışmasın." tamam dedim, tekrardan babamın yeni hesabının IBAN'ını attım. Dediğim gibi, kavga ve sıkıntı çıkarmadı; aynı hesaba denk geliyordu zaten. "sıkıntı yok, benim hesabıma para gelince göndeririz buradan," dedi ve konu kapandı. Yeni banka hesabı oluşturmuş, kart almış. Kiracılar oraya atması için kafa karışıklığı olmasın diye benim IBAN'ı sildim, babamınkini yazdım. Tekrardan yeni hesabını. Eğer garanti hesabı olsaydı sorun etmezdi; eski hesabı olduğu için öyle. Sırf karışıklık olmasın diye öyle, yani hocam.