Babam ve ben ekran kartı takabilir miyiz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AMG GOAT
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 531
  • Etiketler Etiketler
    gpu
Takarsiniz ben bilgisayarimi kendim toplamıştım basit ama alacağınız ekran karti işlemcinize darboğaz yapmasın ve güç kaynağınız yetiyor mu?
650W +80 Bronze. İşlemcim i5-9400F ve almak istediğim GPU RX 7600XT. İleriye dönük olsun diye. + İlerleyen zamanlarda CPU'fa alırım dengelenmiş olur.

Nedir fark? Graphics Processing Unit. Yani Grafik işleme ünitesi demek. Yani ekran kartı değil mi?

Nedir fark? Graphics Processing Unit. Yani Grafik işleme kartı demek. Yani ekran kartı değil mi?

Kartın içindeki macun sürülmeden önce ayna gibi parlayan yer aslında GPU ama bu konuya yazılacak bir bilgi değil, bazı insanlar böyle 2 dakika önce YouTube izlerken denk geldiği şeyleri yazıp ahkam kesmeyi PES... demeyi seviyor.

650W +80 Bronze. İşlemcim i5-9400F ve almak istediğim GPU RX 7600XT. İleriye dönük olsun diye. + ilerleyen zamanlarda CPU'fa alırım dengelenmiş olur.

Nedir fark? Graphics processing unit. Yani grafik işleme ünitesi demek. Yani ekran kartı değil mi?

1080p de bu kart ile oynamayacak derecede darboğaz olur diye düşünüyorum bir de NVIDIA kart almanızı tavsiye ederim.

AMD VSR ile 2K veya 4K yapsam ekranı?

Yok ileride CPU alacaksan olduğu gibi kullan darboğazın parça ömrüne falan zararı yok. Gereksiz yere daha yüksek GPU kullanımı sanılan aksine kötü bir şey, FPS'yi ve çözünürlüğü monitörün sınırlarına veya gözüne hoş gelen alt sınıra sabitlemek hem donanımı daha az yoruyor hem fan sesini falan azaltıyor hem bilgisayar daha az elektrik çekiyor hem de ekran yırtılması falan olmuyor. 16 GB olan modelse 7600 XT al geç NVIDIA kıtlık gibi VRAM koyuyor, yarın bir gün SAM destekli CPU alırsan 16 GB VRAM'den sistem belleğine takviye olarak da kullanırsın.

Yok ileride CPU alacaksan olduğu gibi kullan darboğazın parça ömrüne falan zararı yok. Gereksiz yere daha yüksek GPU kullanımı sanılan aksine kötü bir şey, FPS'yi ve çözünürlüğü monitörün sınırlarına veya gözüne hoş gelen alt sınıra sabitlemek hem donanımı daha az yoruyor hem fan sesini falan azaltıyor hem bilgisayar daha az elektrik çekiyor hem de ekran yırtılması falan olmuyor. 16 GB olan modelse 7600 XT al geç NVIDIA kıtlık gibi VRAM koyuyor, yarın bir gün SAM destekli CPU alırsan 16 GB VRAM'den sistem belleğine takviye olarak da kullanırsın.
Evet ileriye dönük olsun diye bu modelden alacağım. Bir zaman CPU ve Anakart alırım mis gibi eşitlenir.

Takabilirsiniz, korkmanıza gerek yok. Üstteki videoya bakın eğer bilmiyorsanız.

Sen GPU ile ekran kartı arasındaki farkı biliyorsun, değil mi?

O zaman laptop'ta bir GPU'nun nasıl değiştirildiğini anlatabilir misin?

Madem bu konuda bir 'uyarı' verdiniz o zaman açıklamayı yapın bakalım!

1722929538939.webp

Moderasyon ekibinde bir 'temizleme' yapılırsa iyi olur.

Geri
Yukarı Alt