Bagaj kapağında plakadan dolayı oluşan delikler nasıl düzeltilir?

Yer
Manisa
Arkadaşlar merhaba, arabanın plakalarını takarken çırak arka plakayı biraz yukarıya taktı. Ancak yukarıya takınca eski yerinin altında boya atması olan bir yer vardı, o ortaya çıktı.

Kötü gözüküyor diye tekrar aşağı indirdik; ancak yukarısında 2 delik kaldı. Oraya usta silikon tarzı bir şey sürdü, sanırım fitil olması lazım ama ne bileyim, pek güzel olmadı. Ne yapmak lazım, matkapla delinen o deliklere? Yapay zekaya sordum, dolgu ardından zımpara ve rötuş boya diyor. Dediği doğru mudur, sizin de fikrinizi almak istedim. Bu arada bagaj kapağı zaten lokal boyalı olarak gözüküyor, araba da Honda Civic FB 7.

Sanayide çok basit yaparlar bunu. Boya biraz pütürlü gibi duruyor, orayı biraz zımparalarlar. Sonra delikleri macun veya başka bir şey var ise onunla kapatıp tekrar bir zımpara atıp sonra boyarlar muhtemelen.

Bölgenin çoğunluğu plakanın altında kalacağından problem olmaz boyanmış olması. Zaten iyi bir usta yaparsa gereksiz derecede alanı zımparalayıp boyamaz.

Hocam, pütürün sebebi babam kurumadan elini sürdü oraya dediğiniz işlem lokal boya sayılır değil mi?

Hocam, pütürün sebebi babam kurumadan elini sürdü oraya
Sorun değil usta zaten orayı düzelttikten sonra boyarken önce bir zımpara çeker muhtemelen her türlü.
dediğiniz işlem lokal boya sayılır değil mi?
Eğer yapan ustanın işçiliği kötüyse ve zımpara, boyayı geniş yaparsa lokal denebilir. Ancak usta iyi ise çok ufak bir alanı yapabilirse hiç lokal boyalı falan diye bahsetmezsiniz. Zaten Plakanın takıldığı alan olduğu için o bölgelerde plaka takmak için delme işlemleri çok oluyor, ona takılmazlar o nedenle. Eksperde de oraya kadar bakıldığını sanmıyorum. Zaten oranın hasar alması demek tamponda da hasar alması demek. Tampona zarar vermeden o kadar ince geri tutturan kişiyi tebrik ederim, düşük bir olasılık. Eksper tampona bakar tamponda bir şey yoksa o kadar ince yere bakmaz muhtemelen. En kötü lokal boyalı değil de plaka için takılan vidanın deliğini kapattırdık dersiniz kimsenin o kadar takılacağını sanmıyorum.

Anladım hocam, zaten aldığımızda plakanın orası lokal boyalı olarak gözüküyordu. Arabadan çok anlamam, dediğiniz gibi ciddi bir şey yok; değer kaybı yaratacak bir durum yok, değil mi? Basit bir işçilikle halledilir o zaman.
Zaten oranın hasar alması demek tamponda da hasar alması demek. Tampona zarar vermeden o kadar ince geri tutturan kişiyi tebrik ederim, düşük bir olasılık.
Hocam bir de şu kısmı pek anlamadım, tekrar anlatır mısınız?

Aynen öyle basit bir işçilikle halledilir değer kaybına sebep olmaz.
Hocam bir de şu kısmı pek anlamadım, tekrar anlatır mısınız?

Yani demek istediğim deliğin bulunduğu yer çok ince bir aralık. Tampona zarar vermeden o kadar ince bir alana çarpmayı başaran yoktur diye düşünüyorum. O nedenle eksperler o kadar ince yere bakmıyordur bile, tampona bakıp geçiyorlardır. Zaten çoğu eksperde belirli noktalar olur, otomatik oralara bakarlar. En ince yerine kadar ölçmezler alet ile.

Anladım hocam çok sağ olun hocam bir de fotoğraftaki gibi kalmasının bir zararı olur mu ilerleyen zamanlarda arabayı satmayı düşünüyoruz satarken o delikleri yaptırırız o zamana kadar ustanın delikleri kapatmak için sürdüğü fitille idare edebilir miyiz?

Eğer delikler kapalı ise sorun olmaz ancak açık ise uzun kullanımda toz ve yağmur suyu oradan içeri girer.

Benim aracımda sunroof'dan su alıyordu bir dönem. Tahliye borusu tıkandığından su içeri taşıyordu. Geç fark ettik fakat iş işten geçmişti babam Sunroof etrafındaki fitili sökmüştü. Tekrar yerine oturan bir şey değilmiş, değişmesi gerekiyormuş. Bundan 2 sene önce 35 bin gibi bir fatura çıkarınca servis yaptırmadık. Sonrasında babam fitil ile tavan arasında kalan boşluğu su geçirmez silikon ile doldurdu, akvaryumlarda vesaire kullanılanlardan. Tam olarak silikon denemez adı ne bilmiyorum, siyah renkli silikon gibi bir şey ile. Halen duruyor bir sorun çıkarmadı.

Eğer delikler kapalı ise sorun olmaz ancak açık ise uzun kullanımda toz ve yağmur suyu oradan içeri girer.
Hocam, delikler kapalı, ondan yana sorun yok. O zaman satana kadar böyle kullanırız, satarken yaptırırız o delikleri. Çok sağ olun hocam, yardımcı olduğunuz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…