Bagajdaki fren lambası, muayeneden kalmaya sebep olur mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lachesis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 234

Lachesis

Becerikli
Merhabalar,

Yaklaşık 1 ay sonra aracımı muayeneye sokacağım. Ufak tefek eksikliklerini gideriyorum ancak aklıma bir şey takıldı. 3. fren lambası olan araçlarda lamba yanmazsa muayeneden kalıyor diye biliyorum; ancak benim aracımda o lamba büyük ihtimal çalışmıyor, yanıp yanmadığını da hiç merak edip denememiştim. O lambanın üzerine siyah şerit çekilmiş (görselini koyuyorum). Muayene sırasında bunu görmezden gelirler mi, yoksa o şeriti kazıyıp lambayı daha gözükür hale getirip; eğer yanmıyorsa tamir ettirmem gerekir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
O lamba stop lamabası. Kanuna göre ağır kusur sayılıyor. Bence uğraşmadna işinizi garantiye alın tamir ettirin. 2. muayneye masraf yapacağınıza garanti olsun tamir ettirin.

""3. stop lambası hafif kusur değildir; ağır kusur olarak kabul edilir. Türkiye'de araç muayenesi sırasında 3. stop lambasının çalışmaması, aracın muayeneden geçememesine ve trafik cezası alınmasına neden olabilir?""

Tilt- insanlıktan nasibini almamış bir çalışana gelirsen geçirmez ama normalde geçiriyorlar. 98 model doğanda bu zamana kadar çalışmıyordu hep geçti son muayenede adam bilerek bıraktı. Gidip sol stopdan kablo çekip bagaj fitilinden geçirdim. Hala da çalışıyor.

Aşırı bir pahalı parça değil, yaptırmanı öneririm. Tamamen piyango muayeneden geçip ve kalma durumu. LED ise tamir zor olabiliyor bazen, en kötü 800-900 TL civarında olması lazım parça fiyatı değiştirirsin. O siyah şeritleri kazımanı öneririm. Arkadan gelenlerin daha net görebilmesi için.

Geçenlerde arkadaşın Focus aracında da çalışmıyordu, bir söktüm soket çıkmış yerinden. Belki öyle bir şey olabilir, açıp bakılması net fikir verecektir.

Hatta ne kadar basit olduğunun videosunu atayım sana.

Tamamdır hocam zaten herkesin dediği gibi bırakmaya yer arıyorlar belkide lamba yanıyor 2. Kişiyi bulupta deneme fırsatım olmadı aslında arkaya telefon koyup video da çekebilirim ancak üşeniyorum açıkçası . En kısa zamanda o stop lambasını yanar hale getireyim o zaman yanmıyorsa Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…