Bağımlılıkla mücadele bölümü açılabilir

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Themir
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 113

Themir 106

Üstün
Şahsen gerek okulda gittiğimiz Yeşilay görevleri, gerek başka yerlerde yardım ettiğim insanlar göz önüne alınarak söylüyorum; böyle konularda yardım etmeyi seviyor. Yeşilay'dan önce neler yapılmalı tadında ya da oraya bulaşmak istemeyenler için öneri konuları gibi olabilir. Çözüm verilmez, yardımda bulunulur.

Not: Eğer ki eksi oy basacaksanız nedenini lütfen sohbet kısmında belirtin.

Artı -13 Eksi
Bizim burada vereceğimiz yardımın yarardan çok zararı da olabilir ama biz bunu göremeyebiliriz. Daha kötü olma riski var. Eğer fikir istiyorsa ''konu dışı'' kategorisinde konuyu açar zaten.

Techolay amatem polikliniği hayırlı olsun. Konu altına T.C. Kimlik numarasıyla randevu alıp mı geliyoruz?

Şaka bir yana niyetin güzel ama böyle bir kategori forumun yapısına aykırı. Bağımlılık konusu tıbbi ve psikolojik uzmanlık gerektirir forum üyelerinin vereceği tavsiyeler kaş yapayım derken göz çıkarabilir ve platforma yasal ve vicdani sorumluluk yükler. Ayrıca trollemeye çok açık bir alan olur. Zaten devletin yedam (115) ve alo 191 gibi 7/24 çalışan profesyonel kurumları var.

Ayrı bir bölüm açılması, zamanla konunun büyümesine, sürekli aynı meselelerin tartışılmasına ve forumun genel sosyal yapısından uzaklaşmasına neden olabilir. Konu dışında takip edilmesi bence yeterlidir.

Bağımlılıklar konusunda cahil bir millete sahibiz ve ortalama bir vatandaşımız bu konularda kimseye yardımcı olamaz. Kimse neyin ne olduğunu bilmeden sallıyor her şeyi.

Bence olmamalı kimin ne önereceği belli olmaz tek bu değil hiçbir sağlık konusu için buraya danışılmamalı zaten forum da sağlık kategorisi olmasını da yanlış buluyorum. Bunların yeri burası değil sağlık kuruluşlarıdır.

Bu tarz konular için Techolay doğru merci değildir. O sebeple eksiliyorum.
Ek olarak Sağlık kategorisi bile sakıncalı durumda iken, böyle bir kategorinin eklenmesi bile fazla.

Her derdinize forumda çözüm bulamazsınız, bulamamalısınız, aramamalısınız. Bağımlılıkla mücadelenin yeri burası değil. Yaşadıklarını anlatıp içini dökmek istersen konu dışı bölümüne konu açabilirsin, profil mesajları veya bloglar yazabilirsin, sağlık kategorisini kullanabilirsin.

Tavsiye için 171'i arayıp profesyonel destek almalısın. Sağlık ocaklarına, hastanelere gitmelisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…