Revaha

Uzman
3.5 yaşında cins kedim var. Lise dönemlerimde evde sürekli yalnız vakit geçirdiğimden dolayı kedi aldım ve gerçekten bana ruhsal olarak çok iyi geldi. Arkadaş kardeş gibi oldu fakat artık iş hayatına giriyorum ve aktif bir hayatım var bazen birkaç gün evden uzaklaşmam gerekiyor.

Kedim evde yalnız ve aklım sürekli onda. Bir yere gideceğim, gidemiyorum. Verecek emanet edecek birisi de yok. Sadece eve birisi gelip mamasını suyunu kumu değiştirebilir ama daha fazlası yok, ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Çok seviyorum, ailemden birisi artık. Sahiplendirmek de istemiyorum ama çok yük olmaya başladı.

Sizce ne yapabilirim? Lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Otomatik mama & su otomatları ve kendini temizleyen kum kabı ile bakım sürecini minimal düzeye indirebilirsin, fakat sahiplendirmekte istemiyorsan başka ne çözüm sunabiliriz sana? Bu da olmadı al bir tane daha kedi arkadaşı olsun.

Bunların dışında senden daha iyi bakabilecek birine sahiplendirebilirsin, hayvanı yazık günah. Bunları alırken düşünmek gerekiyor hayat şartlarını. Benim köpeğim var, almadan önce filozof gibi 10 sene sonrasını bile düşündüm, can bunlar. Nasıl evde yalnız olmamak için zamanında o canı hayatına kattıysan şu anda da bir çözüm bulmalısın.

Eve 1 tane daha kedi al. Otomatik su ve mama kabı al. Her akşam eve geliyorsan tuvaletini temizlersin. Ona arkadaş alırsan sorun olmaz ama alır almaz koyma aynı yere. Onun olayları var. Araştır. Gözlemle.

Otomatik mama & su otomatları ve kendini temizleyen kum kabı ile bakım sürecini minimal düzeye indirebilirsin, fakat sahiplendirmekte istemiyorsan başka ne çözüm sunabiliriz sana? Bu da olmadı al bir tane daha kedi arkadaşı olsun.

Bunların dışında senden daha iyi bakabilecek birine sahiplendirebilirsin, hayvanı yazık günah. Bunları alırken düşünmek gerekiyor hayat şartlarını. Benim köpeğim var, almadan önce filozof gibi 10 sene sonrasını bile düşündüm, can bunlar. Nasıl evde yalnız olmamak için zamanında o canı hayatına kattıysan şu anda da bir çözüm bulmalısın.

Dediklerinde haklısın aslında su kabı temiz evde kamerada var arada gözlüyorum kendimden iyi bakıyorum hayvana fakat sahiplendirmeye kıyamıyorum çünkü birkaç kere yurt dışına çıktığımda yemeden kesildi hayvan almayı yanına bir tane arkadaş almayı düşünüyorum bu sefer o alacağımı da düşünüyorum yazık günah olmasın diye.
2. konuda haklısın fakat tek yaşıyorum neredeyse lise başından beri almam gerekiyordu ve aldım kedimi kapıya koyma gibi bir niyetim de yok.

Ailene bırakabilirsin, ailenden gelip evde durmalarını rica edebilirsin? Yani sadece bir objeymiş gibi anlık hevesle alıp bu duruma düşenleri anlamıyorum. Ya kesenin cebini açıp üstteki üyenin dediklerini yapacaksın ya da sahiplendireceksin.

"Obje" olarak görmüyorum öncelikle ve kedime karşı pintilikte yaptığımı düşünmüyorum insanlar sırf cins kedi diye kedimi alıp perişan etmesini istemem.

Eve 1 tane daha kedi al. Otomatik su ve mama kabı al. Her akşam eve geliyorsan tuvaletini temizlersin. Ona arkadaş alırsan sorun olmaz ama alır almaz koyma aynı yere. Onun olayları var. Araştır. Gözlemle.

Arkadaş almak iyi olur mu işte aklımda o var bakıyorum internette kıskançlık yapar yok boğar falan var bilemiyorum ondan dolayı mantıklı sağlıklı bir karar mı olur bilemiyorum açıkçası. Su kabı otomatik ve kamerada var kamerada seslenince etrafa şaşkın şaşkın ondan kullanmıyorum mikrofonunu falan.

Kedi yalnız kalmaktan ölür mü? Mamasını suyunu düzenli değiştirsek kumunu falan 2 hafta falan kalsa gün içerisinde birisi gelse. Bir şey olur mu?

Son düzenleme:
Kimse pintilik yapıyorsun demedi. Eğer durumun varsa otomatik ürünleri al fakat hayvan büyük ihtimal duygusal açıdan eksik kalacak çünkü yanında olamayacaksın. Bu sorunu aşarsan sorun olacağını düşünmüyorum. Hayvanın perişan olup olmaması tamamen sahiplendirdiğin kişiyle alakalı.