Canepe

Uzman
Yer
Denizli, Türkiye
Selamlar,
Bahçede bir tane kedi yavruladı yaklaşık bir ay önce. 3 tane yavru 1 tane anne. Anneyi genelde kuru mama, bazen yaş-kuru mama karışık besledik. Şuan kilo aldığını görebiliyoruz, bazen mamayı verirken yavrularıda yumuluyordu.

Aralarından siyah olan yavru kedi hepsiyle aynı beslenmesine rağmen karnı çok şiş. Hayattan bezmiş gibi tutmaya çalışırken kaçmıyor, oyun oynamıyor. Mama vereceğim zaman diğerleri gibi koşturmuyor. Ne yapabilirim? Veterinere götürmek istesem ücret olarak cebimden kaç lira çıkacağını kestiremiyorum. Araştırdığım kadarıyla mide paraziti deniyor.

Ne yapabilirim, tavsiyeniz bulunuyor mu? Yakın zamanda bu işlemi yaptıranlar özellikle. Ya da bir veteriner hekim varsa yardımcı olabilir mi? Hayvanlar sokak kedisi, bahçede öyle gölge altında akşama kadar duruyor, günde bir kere mama kaplarını hazır paket kuru kedi maması ile doldurup sularını yeniliyorum.

20250728_230543.webp

Sağdaki ikili annesi ile turuncu yavrusu. Soldaki ise siyahlı karnı şiş olan, hep öyle. Hep ayrı duruyor annesinden ve kardeşlerinden.

Son düzenleme:
Hocam veteriner kontrol etmeli aslında bende emin olamadım tahminen 750 800 TL arası kontrol yaparlar kan verirse kedi ekstradan 200 300 TL alabilirler karnına dokununca çok tepki veriyor mu?

Hocam veteriner kontrol etmeli aslında bende emin olamadım tahminen 750 800 TL arası kontrol yaparlar kan verirse kedi ekstradan 200 300 TL alabilirler karnına dokununca çok tepki veriyor mu?
Hayır hocam, kedi çok tepkisiz. Gayri ihtiyarı hani nasıl bir şişkinlik diye sıkıyorum karnını ama balon gibi bir boş bir şişkinlik. Kedide kaçmıyor tırmalamıyor yani. Tamamen salmış kendini. Yemek doldurunca koşturup gelirken diğerleri, bu yorgun gibi gelmiyor adam akıllı. Hep uzakta.

Mahalleden bir veteriner buldum instagram'dan şimdi. Yarın arayın dedi, bakalım.

Hayır hocam, kedi çok tepkisiz. Gayri ihtiyarı hani nasıl bir şişkinlik diye sıkıyorum karnını ama balon gibi bir boş bir şişkinlik. Kedide kaçmıyor tırmalamıyor yani. Tamamen salmış kendini. Yemek doldurunca koşturup gelirken diğerleri, bu yorgun gibi gelmiyor adamakıllı. Hep uzakta.

Mahalleden bir veteriner buldum Instagram'dan şimdi. Yarın arayın dedi, bakalım.

Umarım kötü bir şey yoktur acaba gaz dolmuş olabilir mi karnı.

Resimden de hiçbir şey belli olmuyor ki. 1-2 aylık olsa tuvaletini yapamamış falan falan derim. Malum anne kedi yalayarak yaptırtıyor.

Resimden de hiçbir şey belli olmuyor ki. 1-2 aylık olsa tuvaletini yapamamış falan falan derim. Malum anne kedi yalayarak yaptırtıyor.
Eve gidince bulursam çekeceğim, sabah yoktu annesi ile kardeşinin yanında.

Yavru zaten tahminimce 2 aylık, büyük degiller. Anneleri yeni doğurdu 3 tane.

Resimlere tıklayın @Öküz
20250808_184045.webp
20250808_184022.webp

Son düzenleme:
Selam,
Bahçede bir tane kedi yavruladı yaklaşık bir ay önce. 3 tane yavru 1 tane anne. Anneyi genelde kuru mama, bazen yaş-kuru mama karışık besledik. Şu ankilo aldığını görebiliyoruz, bazen mamayı verirken yavruları da yumuluyordu.

Aralarından siyah olan yavru kedi hepsiyle aynı beslenmesine rağmen karnı çok şiş. Hayattan bezmiş gibi tutmaya çalışırken kaçmıyor, oyun oynamıyor. Mama vereceğim zaman diğerleri gibi koşturmuyor. Ne yapabilirim? Veterinere götürmek istesem ücret olarak cebimden kaç lira çıkacağını kestiremiyorum. Araştırdığım kadarıyla mide paraziti deniyor.

Ne yapabilirim, tavsiyeniz bulunuyor mu? Yakın zamanda bu işlemi yaptıranlar özellikle. Ya da bir veteriner hekim varsa yardımcı olabilir mi? Hayvanlar sokak kedisi, bahçede öyle gölge altında akşama kadar duruyor, günde bir kere mama kaplarını hazır paket kuru kedi maması ile doldurup sularını yeniliyorum.

Eki Görüntüle 171075

Sağdaki ikili annesi ile turuncu yavrusu. Soldaki ise siyahlı karnı şiş olan, hep öyle. Hep ayrı duruyor annesinden ve kardeşlerinden.

Dostum gerekirse aramızda para toplarız yine de o maliyeti çıkarırız merak etme sen bir veterinere götür bence yaşat yavrucağı.