seeraddar

Yetkin
Kocaman bir köpek vardı marketin orada. Böyle titriyordu, dili dışarıdaydı, zor nefes alıyordu. Marketten su aldım, köşedeki kap gibi bir şeyin içine koydum, saniyeler içinde bitirdi. Böyle hayvanlar görünce en azından su vermeye çalışın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef çoğu insanın duyarsız olduğu bir konu. Üstelik sadece empati yapıp susuz kaldıklarında ne yaşadıklarını kısacık düşünseler çok daha yardımsever olabilirler. Unutmayalım, onların dili yok. Susadım, acıktım diyemezler. Bizlere muhtaçlar.

@seeraddar
Bu tür küçük ama anlamlı davranışlar, hem hayvanların hayatını kurtarabilir hem de toplumda empati duygusunu artırabilir.
Sadece su değil; kışın mama, barınma gibi konularda da benzer duyarlılıkların gösterilmesi çok değerli olur.

Valla siz su verirsiniz, ben sabah köye geldim. Hayvan gibi yağmur yağıyor, Erciyes dağının eteklerindeyim. Hava 16 dereceye kadar düştü. Bulduğum birkaç köpeği ahıra aldım, yağmur bitene kadar orada tutacağız. Şimdi çocuğu et almaya yolladık, aç kalmasınlar. Su da koyduk önlerine.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biz bile bu sıcaklıklara dayanamazken sokak hayvanlarının dayanması muhtemel değil. Ben de çarşıdan eve doğru gelirken bir kedi gördüm, dili dışarıdaydı, yatıyordu. Hızlıca üç harfli markete gittim, su, yaş mama ve köpük tabak aldım. Çok susamıştı, kedi kana kana su içti, nasıl mutlu oldu! Üstüne bir de yaş mama verdim, mamasını güzelce yedi. Gitmeden önce tekrar suyunu içti, kafasını bana sürttü ve gitti. Nasıl mutlu oldum! Lütfen kedilere, köpeklere ve kuşlara dikkat edelim.

Birkaç kez su ve yemek vermeye çalışmıştım kedilere, direkt kaçıyorlar. Ondan sonra vazgeçtim.

Birkaç kez su ve yemek vermeye çalışmıştım kedilere, direkt kaçıyorlar. Ondan sonra vazgeçtim.
Sokak hayvanları insanlardan korkak çünkü sokaktaki insanlar çoğunlukla hayvanlara zarar verir. Bu sebeple mamayı ve suyu koyup uzaklaşırsanız onlar kokularına geleceklerdir.

Birkaç kez su ve yemek vermeye çalışmıştım kedilere direk kaçıyorlar. Ondan sonra vazgeçtim.

İnsanoğluna güven olmaz çünkü herkesin insani yapısı bir değil. Bu yüzden muhtemelen kaçıyorlar. Mama veya suyu görebileceği bir yere bırakıp uzaklaşın, o gelir.

Kendi kedilerime bile günde 2 defa taze su veriyorum. Sokak hayvanları ne haldedir diye aklıma geldikçe çok üzülüyorum. Suyu ihmal etmemeliyiz.