Murat07

Uzman
RTX 4060 ekran kartım, i5-12400F işlemcim var. Oyunu ön ayardan Ultra ayarlara aldım. Kenar yumuşatma ne seçmeliyim? Hem FPS düşmeden hem de bulanık olmayan DLSS kalite TAA, SMAA ve DLAA var oyunu 1920x1080 oynuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
En iyi görüntüyü DLAA verecektir ama diğer görüntü yumuşatma tekniklerine göre ekran kartına yükü daha fazla olacaktır. Hem performans hem görüntü bakımından DLSS Quality, rahatsız etmeyecekse DLSS Balanced seçebilirsiniz.

Bunlar haricinde ise benim şahsi tercihim genelde TAA oluyor. Eğer görüntüde çeşitli bozulmalar yaratmıyorsa SMAA, daha keskin görüntüler sunacaktır; ancak bozulmalar oluyorsa TAA, hafif blur ekleyip bunu yok ediyor. Tamamen sizin tercihinize bağlı.

SMAA'nın keskinliği, sizi rahatsız edebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
En iyi görüntüyü DLAA verecektir ama diğer görüntü yumuşatma tekniklerine göre ekran kartına yükü daha fazla olacaktır. Hem performans hem görüntü bakımından DLSS Quality, rahatsız etmeyecekse DLSS Balanced seçebilirsiniz.

Bunlar haricinde ise benim şahsi tercihim genelde TAA oluyor. Eğer görüntüde çeşitli bozulmalar yaratmıyorsa SMAA, daha keskin görüntüler sunacaktır; ancak bozulmalar oluyorsa TAA, hafif blur ekleyip bunu yok ediyor. Tamamen sizin tercihinize bağlı.

SMAA'nın keskinliği, sizi rahatsız edebilir.
Dlss kalite 1920×1080 de taa ve smaadan daha iyi ama değil mi hocam görüntü bakımından

DLAA en iyi görüntüyü verir ama FPS düşürebilir. Hem görüntü hem de FPS iyi olsun derseniz DLSS Kalite seçilebilir.
TAA dan daha iyiyse dlss kalite seçmek daha mantıklı yani hocam