28737

Çalışkan
Merhaba,

Ailecek Balıkesir Karesi'den İzmir'e taşınmayı düşünüyoruz. Şu an yaşadığımız ev 3+1 ve 5. kat. Şimdiki evimizi satıp İzmir'den sıfır (oturumuza hazır) ya da maksimun 6-7 yaşında 3+1 ya da 2+1 daire almayı düşünüyoruz. Balıkesir'den İzmir'e taşınmak mantıklı olur mu? Ve tayin isteme hem kardeşime hem bana okul bulma ve daire bulma işleri nasıl olur? Yardımcı olabilecek birisi varsa şimdiden teşekkür ederim.

İzmir ciddi anlamda kıyı şeridindeki en kötü şehir haline geldi. Yazın gittim gayet kötü kokuyor ve denildiği gibi altyapı sorunları var. Kimi yolların ahı gitmiş vahı kalmış falan. Gitmek istiyorsanız bile eğer Türksen Türklerin çoğunlukta olduğu, büyükşehir zaten fos da belediyenin bari çalışanına gitmek lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer taşınma sebebiniz depremler ise burasıda pek farklı diyemeyiz. Balıkesir de yaşanan depremleri aynı şekilde hissediyoruz. İzmir'de yaşayan birisi olarak şunu söyleyebilirim ki altyapı kötü durumda gerçekten. Yazdan sonra yağan ilk yağmurda bütün kanalizasyonlar taştı bütün yollar göle döndü. Trafiği İstanbul ile kapışır durumda, toplu taşıma kullanayım deseniz o da kötü. Çoğu ilçede yollar berbat durumda. Özellikle Buca tarafında, Karşıyaka tarafında oturan arkadaşlardan da aynı yorumları alıyorum. Eğer sakin bir yer istiyorsanız Menderes tarafları seçilebilir fakat orası da çoğu yere uzak kalıyor diyebilirim. Ben Gaziemir taraflarındayım ama ben bile bir yere giderken kendi aracım olmasına rağmen illallah ediyorum. Bir de bu yaz sonuna kadar hissettiğimiz susuzluk problemi çıkmaya başladı 2 günde bir sular kesiliyor. Şu anlık aklıma gelenler bunlar aklınızda bir soru varsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

Taşınma sebebinize bağlı. Ortada sebep yok hem değişiklik olsun hem daha büyükşehre taşınmak istiyoruz diyorsanız o zaman tamamen kişisel tercihe kalır. Misal ben İzmir'de iki yıl kaldım ama hiç sevmedim. Siz belki çok seversiniz. Gerçi İstanbul ve İzmir'in içine etmeye böyle devam ederseler sevilecek bir tarafı kalır mı? Onu da bilemiyorum.
Bir de bu yaz sonuna kadar hissettiğimiz susuzluk problemi çıkmaya başladı 2 günde bir sular kesiliyor.
Maalesef su sorunu bütün büyükşehirlerde var. İstanbul o sorunu 90'larda çekmeye başlayınca dışarıdan (diğer şehirlerden) besledikleri için şuan yansımasa da havalar ve çevreyi kirletmemiz böyle giderse 2026'da işimiz zor. :(

Bende Balıkesir karesideyim taşınma amacınız ne İzmir ulaşım vb yönlerden Balıkesir'den kötü durumda olacak kalabalık bir şehir taşınma amacınıza göre nedenler mantıklı olabilir ama onun haricinde bilmiyorum (Balıkesir'de iş olanağı cidden kötü ama tayin dediğinize göre memursunuz diye düşünüyorum.)

İzmir ciddi anlamda kıyı şeridindeki en kötü şehir haline geldi. Yazın gittim gayet kötü kokuyor ve denildiği gibi altyapı sorunları var. Kimi yolların ahı gitmiş vahı kalmış falan. Gitmek istiyorsanız bile eğer Türksen Türklerin çoğunlukta olduğu, büyükşehir zaten fos da belediyenin bari çalışanına gitmek lazım.
Ağırlık hangi millet var ki İzmir'de?

Maalesef su sorunu bütün büyükşehirlerde var. İstanbul o sorunu 90'larda çekmeye başlayınca dışarıdan (diğer şehirlerden) besledikleri için şuan yansımasa da havalar ve çevreyi kirletmemiz böyle giderse 2026'da işimiz zor. :(
Ne yazık ki sadece bizler değil, belediyelerde dikkat etmiyor. Geçenlerde yaşadığım bölgede kazı çalışması sırasında su borusu patladı ve 2 gün boyunca tamir etmediler o su boşa aktı 2 gün. Aynı şekilde evimin yanındaki inşatta da ara sıra suyu açıp boşa akıtıyorlar saatlerce yollar su içinde kalıyor üstüne inşaatın pisliği yüzünden yollar çamur oluyor bu sefer.

Eğer taşınma sebebiniz depremler ise burasıda pek farklı diyemeyiz. Balıkesir'de yaşanan depremleri aynı şekilde hissediyoruz. İzmir'de yaşayan birisi olarak şunu söyleyebilirim ki altyapı kötü durumda gerçekten. Yazdan sonra yağan ilk yağmurda bütün kanalizasyonlar taştı bütün yollar göle döndü. Trafiği İstanbul ile kapışır durumda, toplu taşıma kullanayım deseniz o da kötü. Çoğu ilçede yollar berbat durumda. Özellikle Buca tarafında, karşıyaka tarafında oturan arkadaşlardan da aynı yorumları alıyorum. Eğer sakin bir yer istiyorsanız menderes tarafları seçilebilir fakat orası da çoğu yere uzak kalıyor diyebilirim. Ben gaziemir taraflarındayım ama ben bile bir yere giderken kendi aracım olmasına rağmen illallah ediyorum. Bir de bu yaz sonuna kadar hissettiğimiz susuzluk problemi çıkmaya başladı 2 günde bir sular kesiliyor. Şu anlık aklıma gelenler bunlar aklınızda bir soru varsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

Anladım cok teşekkür ederim normalde en başta bir sebebi yoktu ama sonradan Balıkesir'deki trafiğin artması belediye hizmetlerinin yetersiz kalması ve Balıkesir'deki hırt (keko it kopuk artık ne derseniz) sorunu artınca taşınmayı düşünüyoruz zaten en başta evi değiştirme planımız vardı ve Balıkesir'de 3+1 sıfır evler bütcemize yetenler iyice şehrin uzağında şehre yakın olanların da yuvarlak hesap 6 milyondan TL'den başladığı icin izmirede taşınmayı düşünüyoruz ayrıca bizim icin en kolay kısım tayin kısmı ama ev bulma konusunda kafamız cok karışık taşınmak icin İzmir'in hangi semtleri daha mantıklı olur?

(Not: Örnek olarak 2 tane ilan buldum)

1.ev:

2.ev: